Šport > Košarka
6707 ogledov

Vprašali so 127 NBA igralcev, to si mislijo o Dončiću

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Ameriški portal je igralcem lige NBA postavil nekaj zanimivih vprašanj.

Igralci lige NBA, sodelujoči v anonimni anketi, so za najboljšega vseh časov izbrali Micheala Jordana. 56-letni poslovnež, lastnik moštva Charlotte Hornets, ki je s Chicago Bulls osvojil šest šampionskih prstanov, je prejel 73 odstotkov glasov.

luka dončić trae young Kot na dlani Šport Pet razlogov, zakaj je Dončić novinec leta

LeBron James, za katerim je porazna sezona v vrstah Los Angeles Lakers, je prejel 11,9 odstotka glasov, nekdanji zvezdnik Jezernikov Kobe Bryant na tretjem mestu pa 10,6 odstotka glasov.

V raziskavi portala The Athletic je sodelovalo 127 igralcev lige NBA.

Največ vprašanih, 44,3 odstotka, je prepričanih, da je zvezdnik ekipe Houston Rockets James Harden tudi letos upravičen do naslova najkoristnejšega igralca rednega dela (MVP). Harden je ta naslov prejel že lani. Na drugem mestu je igralec Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo z 38,9 odstotka, tretji je Paul George (Oklahoma City Thunder) z 12,7 odstotka.

Luka Dončić Rokavice so padle Šport Trener razvrednotil Dončića: "Kot tisti košarkar, ki je vedno izgubil."

Grk Antetokounmpo je bil v ospredju pri vprašanju, koga bi kot prvo izbiro postavili za glavnega igralca nove franšize v ligi NBA. Grka je na prvo mesto postavilo 36,4 odstotka udeležencev ankete. Na drugem mestu je košarkar New Orleans Pelicans Anthony Davis (10,4 odstotka), tretji z 8,8 odstotka glasovi pa je Kamerunec Joel Embiid (Philadelphia 76ers).

Na zadnjem seznamu se je med elitno deseterico znašel tudi Luka Dončić. Slovenca bi za temeljni kamen nove ekipe izbralo 2,4 odstotka vprašanih, kar ga uvršča na deveto mesto. Pred njim so, poleg Antetokounmpa, Davisa in Embiida, še Kevin Durant, LeBron James, Steph Curry, Kawhi Leonard in Damian Lillard. Za Dončićem so se na omenjeni lestvici znašli tudi takšni velemojstri kot so Russell Westbrook, James Harden, Kyrie Irving, Paul George ...

V Dončićev prid govori njegova mladost. ESPN je med finalom študentske lige NCAA izpostavil podatek, da je Ljubljančan mlajši kot devet od desetih članov obeh začetnih peterk.

Virginia Texas Tech NCAA NCAA Šport Po drami v finalu odgovor na lansko "sramoto"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice