Šport > Košarka
585 ogledov

Steph Curry je najboljši metalec trojk vseh časov

golden state warriors Epa
Aktualni prvaki lige NBA so z zmago začeli letošnjo končnico.

Košarkarji Golden State Warriors, dvakratni zaporedni branilci naslova v severnoameriški ligi NBA, so obrambo šampionskih prstanov začeli z gladko zmago. Na prvi tekmi končnice proti Los Angeles Clippers so slavili s 121:104. Z 38 točkami in 15 skoki, novim osebnim rekordom je blestel Stephen Curry, ki je zadel osem trojk iz 12 poskusov.

Curry je že na uvodu v končnico 2019 postal najboljši metalec trojk v končnici, saj jih je zbral 386, eno več od košarkarja Bostona in Miamija Raya Allena (385).

Clippers so se dobro držali en polčas in pol, izkazala sta se Montrezl Harrell (26 točk) in Lou Williams (25), nato pa niso znali zaustaviti razigranega Curryja in soigralcev, ki so v drugem polčasu igrali v višji prestavi.

Kevin Durant in Draymond Green sta dosegla 23 oziroma 17 točk, Klay Thompson, ki še okreva po poškodbi, pa je zbral 12 točk.

"Odigrali smo res napeto tekmo, kot je lahko pričakovati v prvem krogu končnice ... Nismo si mogli oddahniti niti za trenutek, resno je bilo vseh 48 minut," je po tekmi dejal prvi zvezdnik prvakov Curry.

Tudi druga tekma dvoboja v boju na štiri zmage bo v Oaklandu.

Na preostalih treh tekmah večera so zmagali gosti in proti nosilcem dvobojev povedli z 1:0 v zmagah.

D'Angelo Russell je s 26 točkami vodil Brooklyn Nets do zmage v Philadelphii nad 76ers s 111:102, izvrstno se je v igro vključila klop gostov, trojica se je izkazala z dvomestnim številom točk, Caris LeVert (23 točk), Spencer Dinwiddie (18) in Ed Davis (12).

Rezervisti so bili tako učinkovitejši od prve peterke, v kateri je poleg Russella le še dvojica dosegla več kot deset točk, a prek 13 ni prišel nihče. Najboljši strelec dvoboja je bil v vrstah domačih Jimmy Butler z rekordom kariere (36).

V Denverju je srbski center Nikola Jokić v vrstah Nuggets dosegel deset točk ter po 14 skokov in podaj. S tem je postal šele četrti košarkar v zgodovini, ki je na svoji prvi tekmi v izločilnih bojih dosegel trojni dvojček in prvi po slovitem LeBronu Jamesu leta 2006. A to njemu ni pomenilo skorajda nič, saj je ekipa izgubila proti San Antonio Spurs s 96:101, poleg tega pa je dosegel skoraj dvakrat manj točk kot v povprečju v rednem delu.

D.J. Augustin je zbral 25 točk in s trojko 3,5 sekunde pred koncem dvoboja med Toronto Raptors in Orlando Magic ter odločil dvoboj v prid gostov, ki so slavili s 104:101.

Liga NBA, izidi:

Vzhod:
Toronto Raptors - Orlando Magic 101:104
Orlando v zmagah vodi z 1:0;

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 102:111
Brooklyn v zmagah vodi z 1:0;

Zahod:
Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 121:104
Golden State v zmagah vodi z 1:0;

Denver Nuggets - San Antonio Spurs 96:101
San Antonio v zmagah vodi z 1:0;

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.