Šport > Košarka
452 ogledov

Tako to počne leteči Grk

Giannis Antetokounmpo Epa
Giannis Antetokounmpo končnico odprl z izjemno predstavo.

Giannis Antetokounmpo je že v prvem polčasu zbral 14 točk in 10 skokov, Milwaukee Bucks, ki so bili najboljše moštvo v rednem delu lige NBA, pa so na prvi tekmi povsem nadigrali Detroit Pistons. Slednji je na koncu klonil s 86:121, zato se grškemu zvezdniku ni bilo treba pretirano naprezati, trener pa mu je namenil le 24 minut igre. Antetokounmpo je vseeno v svojo statistiko vpisal 24 točk in 17 skokov, kar šest njegovih soigralcev pa je prav tako preseglo mejo desetih točk. Pistons so morali igrati brez prvega zvezdnika Blaka Griffina, ki še ni nared po poškodbi.

Tudi v omejenem času je Grk spravil dvorano na noge. Na polovici tretje tretjine je v obrambi ukradel žogo, stekel v protinapad in se nato odrinil tik za črto prostih metov in zabil.

"Bilo je zabavno. Dobro smo igrali, bili smo čvrsti in delovali smo kot prava ekipa. Trener nam je ob polčasu dejal, naj ostanemo tako čvrsti do konca. Vesel sem, da smo zmagali," je po tekmi dejal junak večera Antetokounmpo.

Košarkarji Oklahoma Cityja so na uvodni tekmi končnice severnoameriške lige NBA izgubili na gostovanju v Portlandu z 99:104, pomagal pa jim ni niti trojni dvojček Russella Westbrooka, ki je zbral 24 točk, deset skokov in deset podaj. Paul George je 26 točkam ob porazu dodal deset skokov.

Na klopi Šport Prva tekma končnice, veliki zvezdnik pa na telefonu

Pri Portlandu, ki je prekinil niz desetih zaporednih porazov v končnici in prvič po treh letih prišel do zmage v nadaljevanju prvenstva, je najbolj prepričal Damian Lillard s 30 točkami, štirimi skoki, štirimi podajami in tremi ukradenimi žogami, Enes Kanter je 20 točkam dodal 18 skokov, 24 točk je dosegel CJ McCollum.

Nekdanji turški reprezentant Kanter je svojo bivšo ekipo opomnil, da je lahko izjemno koristen pod košema. Kanter je sicer moral prevzeti vlogo Jusufa Nurkića, ki se je grdo poškodoval ob koncu rednega dela lige.  "Vsakič, ko igraš proti svoji nekdanji ekipi, pa gre obenem za najpomembnejšo tekmo leta, ni dvoma, da ne bi igral izvrstno. In vse boš naredil, da zmagaš," je po tekmi predstavo Kanterja pohvalil Lillard: "Vedeli smo, da je pripravljen na igro. Za nas je bil danes MVP, še posebej v ključnih trenutkih tekme."

dragić dončić Brez olepševanja Šport Dragić: "Jezen sem, to je eno veliko sr*nje!"

Na drugi tekmi zahoda je Houston visoko s 122:90 premagal Utah Jazz. James Harden je dosegel 29 točk, osem skokov in deset asistenc, 16 točk in 12 skokov je dodal Clint Capela.

Boston je kljub odsotnosti poškodovanega Marcusa Smarta v domači dvorani TG Garden premagal Indiano s 84:74. Z 20 točkami sta bila pri zmagovalcih najbolj razpoložena Kyrie Irving in Marcus Morris.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.