Šport > Košarka
6291 ogledov

Trener ob službo zato, ker je hlepel po Dončiću

Luka Dončić Oakland Reševalni pas/Twitter
Mnenje o Luki Dončić naj bi bil eden glavnih razlogov za razkol med trenerjem in generalnim direktorjem moštva.

Košarkarsko moštvo Sacramento Kings je pred dnevo odpustilo trenerja Davea Joergerja, čeprav so z 39 zmagami in 43 porazi zabeležil najboljši izkupiček v rednem delu sezone po letu 2006. Sezono so sklenili na devetem mestu zahodne konference in tako za las zgrešili uvrstitev v končnico.

Morda bi se izteklo drugače, če bi generalni direktor moštva Vlade Divca poslušal nekdanjega trenerja in na naboru izbral Luko Dončića. Sacramento je na lanskem naboru izbiral kot drugi in se po tem, ko so Phoenix Suns izbrali Deandreja Aytona, odločil za Marvina Bagleyja III. Tako Ayton kot Bagley sta odigrala dobro sezono, a oba sta ostala v senci slovenskega asa, ki ima nagrado za novinca leta tako rekoč že v žepu.

Prav Dončić naj bi bil po navedbvah novinarja The Athletic Jasona Jonesa srž nesoglasij med Joergerjem in Divcem, kar je na koncu krojilo usodo 45-letnega stratega, ki je pred Sacramentom tri leta sedel na klopi Memphis Grizzlies. Odstavljeni trener prav tako ni našel skupnega jezika z Bagleyjem in nekaterimi drugimi košarkarji, še posebej nezadovoljen pa je bil z organizatorjem igre De'Aronom Foxom.

david joerger | Avtor: Epa Epa

"To pa še zdaleč ni bilo edino nesoglasje med Joergerjem in vodstvom kluba. Viri pravijo, da je Joerger navijal za Luko Dončića. Prav tako se ni ujel z Marvinom Bagleyjem, ki se je po navedbah virov spraševal, ali ga trener sploh mara. Vodstvo je položilo velike upe na Harryja Gilesa, ki pa ni našel mesta v peterki. Joerger ni verjel vanj, njuna komunikacija pa je bila slaba," je zapisal Jason Jones.

Joerger je naklonjenost slovenskemu košarkarju izkazal že ob izteku lanskega koledarskega leta, ko je po tekmi Dallasa in Sacramenta razkril, zakaj so izbrali za Bagleyja, ob tem pa dal jasno vedeti, da se z odločitvijo ni strinjal.

"Prevladovalo je mnenje, da ima fant določene omejitve. Na našo žalost jih jaz ne vidim," je izjavil in se dan kasneje poskušal izvleči iz zagate: "To ni bila prikrita kritika. Moje besede so obrnili v spor med menoj in Divcem. Z Vladetom se zelo dobro razumeva. Skupaj delava že tri leta in pri tem zelo uživava," je hitel zatrjevati,nato pa manj kot pet mesecev kasneje dobil Divčevo nogo.

Na mestu trenerja ga je nasledil Luke Walton, ki je po koncu sezone dobil odpoved pri Los Angeles Lakers.

vlade divac | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice