Šport > Košarka
2305 ogledov

Blamaža prvakov, česa takšnega NBA še ni videla

Epa
V severnoameriški košarkarski ligi NBA sta bili v noči na torek na sporedu dve tekmi uvodnega kroga končnice.

Branilci naslova iz Oaklanda so po zanesljivi uvodni zmagi nad ekipo Los Angeles Clippers tokrat pred domačimi gledalci klonili s 131:135. Na drugi tekmi je Philadelphia ukanila Brooklyn s 145:123 in izid v zmagah izenačila na 1:1.

Zasedba iz mesta angelov je do prve zmage v zahodni konferenci prišla po sijajni končnici. Bojevniki so slabih sedem minut pred koncem vodili s 14 točkami prednosti, vendar se je ta vztrajno topila.

Stephen Curry je manj kot minuto pred iztekom časa zadel trojko za 131:128, nato pa so Clippersi s petimi zaporednimi točkami povedli za dve. Curry, rekorder po številu zadetih trojk v končnici lige NBA, je šest sekund pred koncem zgrešil odločilen met za tri.

V zmagoviti ekipi je blestel Lou Williams, ki je bojevnikom nasul 36 točk in zbral enajst podaj, učinkovito predstavo pa sta prikazala tudi Montrezl Harrell s 25 in Italijan Danilo Gallinari s 24 točkami. V domači ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Stephen Curry z 29 točkami.

Bojevniki so v tretji četrtini vodili že za 31 točk (94:63), a na koncu vseeno izgubili. Clippersi so s tem nadoknadili največji zaostanek na tekmah končnice v ligi NBA. Pred tem so najvišjo prednost (29 točk) izničili Los Angeles Lakers proti Seattle SuperSonics 14. maja 1989.

Košarkarji iz mesta bratovske ljubezni so po porazu na prvem dvoboju s 102:111 na drugi strnili svoje vrste in po odlični predstavi v tretji četrtini, ki so jo dobili s 51:23, strli odpor svojih tekmecev. V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Joel Embiid, ki je dosegel 23 točk in pobral deset žog pod obema obročema, izkazal pa se je tudi Ben Simmons s trojnim dvojčkom: 18 točk, 12 podaj in deset skokov. Pri poražencih je bil najbolj učinkovit Spencer Dinwiddie z 19 točkami.

Liga NBA, izidi:

Vzhod:
Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 145:123
izid v zmagah je izenačen 1:1

Zahod:
Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 131:135
izid v zmagah je izenačen 1:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice