Bojevniki stopicajo proti novemu rekordu

Foto: EPA
Foto: EPA
Košarkarji Golden State Warriors nadaljujejo zmagoviti niz. V Brooklynu so zabeležili 22. zmago v sezoni, z upoštevanjem štirih v zaključku lanske sezone pa njihov niz traja že 26 tekem.
Oglej si celoten članek

Aktualni prvaki lige NBA so se dolgo časa mučili z Brooklynom, nato pa je na sceno stopil Stephen Curry in poskrbel za nadaljevanje niza. Najboljši igralec prejšnje sezone je sicer dosegel zanj skromnih 28 točk, a od tega 16 v tretji četrtini, ko je Golden State prevzel nadzor z delnim izidom 15:4. Curry je zadel pet od devetih poskusov za tri točke.

Nov izziv prvake čaka v torek, ko se bodo v Indianapolisu srečali s Pacers. V ospredju bo strelski dvoboj Curry - Paul George. Slednji je v soboto postavil osebni rekord v ligi z 48 točkami.

Izjemni končnici so bili priče gledalci v Memphisu. Phoenix je imel 1,4 sekunde pred koncem dve točki prednosti in posest žoge. A Brandon Knight je pri izvajanju žoge s strani izgubil nadzor in ta je končala izven igrišča. Na semaforju je ostalo še 0,8 sekunde, Memphis pa se je v kratki minuti odmora dogovoril za akcijo - Courtney Lee je žogo podal na obroč, kjer je najvišje skočil Jeff Green in jo zabil skozi mrežico za 94:92.

V noči iz ponedeljka na torek bodo znova v akciji vsi trije slovenski predstavniki. Goran Dragić in Beno Udrih bosta gostila Washington, Saša Vujačić pa se bo doma pomeril z Dallasom.

Liga NBA, izidi:

Memphis Grizzlies : Phoenix Suns 95:93
Brooklyn Nets : Golden State Warriors 98:114
Detroit Pistons : Los Angeles Lakers 111:91
Washington Wizards : Minnesota Timberwolves 104:116
Oklahoma City Thunder : Sacramento Kings 98:95

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.