Šport > Košarka
26 ogledov

Bojevniki stopicajo proti novemu rekordu

stephen curry golden state warriors EPA
Košarkarji Golden State Warriors nadaljujejo zmagoviti niz. V Brooklynu so zabeležili 22. zmago v sezoni, z upoštevanjem štirih v zaključku lanske sezone pa njihov niz traja že 26 tekem.

Aktualni prvaki lige NBA so se dolgo časa mučili z Brooklynom, nato pa je na sceno stopil Stephen Curry in poskrbel za nadaljevanje niza. Najboljši igralec prejšnje sezone je sicer dosegel zanj skromnih 28 točk, a od tega 16 v tretji četrtini, ko je Golden State prevzel nadzor z delnim izidom 15:4. Curry je zadel pet od devetih poskusov za tri točke.

Nov izziv prvake čaka v torek, ko se bodo v Indianapolisu srečali s Pacers. V ospredju bo strelski dvoboj Curry - Paul George. Slednji je v soboto postavil osebni rekord v ligi z 48 točkami.

Izjemni končnici so bili priče gledalci v Memphisu. Phoenix je imel 1,4 sekunde pred koncem dve točki prednosti in posest žoge. A Brandon Knight je pri izvajanju žoge s strani izgubil nadzor in ta je končala izven igrišča. Na semaforju je ostalo še 0,8 sekunde, Memphis pa se je v kratki minuti odmora dogovoril za akcijo - Courtney Lee je žogo podal na obroč, kjer je najvišje skočil Jeff Green in jo zabil skozi mrežico za 94:92.

V noči iz ponedeljka na torek bodo znova v akciji vsi trije slovenski predstavniki. Goran Dragić in Beno Udrih bosta gostila Washington, Saša Vujačić pa se bo doma pomeril z Dallasom.

Liga NBA, izidi:

Memphis Grizzlies : Phoenix Suns 95:93
Brooklyn Nets : Golden State Warriors 98:114
Detroit Pistons : Los Angeles Lakers 111:91
Washington Wizards : Minnesota Timberwolves 104:116
Oklahoma City Thunder : Sacramento Kings 98:95

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.