Bolni Gajser s herojsko vožnjo, na koncu mu je zmanjkalo moči

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Tim Gajser je bil kljub bolezni drugi v prvi vožnji na Sardiniji in je še povečal prednost v skupnem seštevku.
Oglej si celoten članek

Slovenski motokrosist Tim Gajser je v prvi vožnji dirke svetovnega prvenstva razreda MXGP na Sardiniji osvojil drugo mesto. Prehitel ga je Nizozemec Calvin Vlaanderen, tretji je bil na dirki v Rioli Sardu Španec Jorge Prado.

Gajser, ki je bil drugi tudi v sobotnih kvalifikacijah, je danes po dobrem startu dolgo vodil, a je bil Nizozemec blizu in ga je dva kroga pred koncem, ko so Gajserju zaradi bolezni povsem pošle moči, tudi z lahkoto prehitel in na ta način prvič zmagal v tem razredu.

Kljub izgubljenim trem točkam je Gajser po polovici današnje dirke še povečal naskok v seštevku sezone, saj so vsi najbližji tekmeci zaostali za njim. Pred startom dirke na Sardiniji je imel Gajser več kot 80 točk naskoka pred Francozom Maximom Renauxom, ki je bil v prvi vožnji šele šesti.

V razredu MX2 je prvo vožnjo dobil vodilni v seštevku Belgijec Jago Geerts, drugi je bil Francoz Tom Vialle, tretji pa njegov rojak Thibault Benistant. Slovenski predstavnik Jan Pancar je bil 17.

Druga vožnja za VN Sardinije v razredu MXGP se bo v začela ob ob 17.10, v MX2 pa uro prej.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.