Šport > Moto športi
1048 ogledov

Bolni Gajser s herojsko vožnjo, na koncu mu je zmanjkalo moči

MXGP Reševalni pas/Twitter
Tim Gajser je bil kljub bolezni drugi v prvi vožnji na Sardiniji in je še povečal prednost v skupnem seštevku.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je v prvi vožnji dirke svetovnega prvenstva razreda MXGP na Sardiniji osvojil drugo mesto. Prehitel ga je Nizozemec Calvin Vlaanderen, tretji je bil na dirki v Rioli Sardu Španec Jorge Prado.

Gajser, ki je bil drugi tudi v sobotnih kvalifikacijah, je danes po dobrem startu dolgo vodil, a je bil Nizozemec blizu in ga je dva kroga pred koncem, ko so Gajserju zaradi bolezni povsem pošle moči, tudi z lahkoto prehitel in na ta način prvič zmagal v tem razredu.

Kljub izgubljenim trem točkam je Gajser po polovici današnje dirke še povečal naskok v seštevku sezone, saj so vsi najbližji tekmeci zaostali za njim. Pred startom dirke na Sardiniji je imel Gajser več kot 80 točk naskoka pred Francozom Maximom Renauxom, ki je bil v prvi vožnji šele šesti.

V razredu MX2 je prvo vožnjo dobil vodilni v seštevku Belgijec Jago Geerts, drugi je bil Francoz Tom Vialle, tretji pa njegov rojak Thibault Benistant. Slovenski predstavnik Jan Pancar je bil 17.

Druga vožnja za VN Sardinije v razredu MXGP se bo v začela ob ob 17.10, v MX2 pa uro prej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.