Šport > Moto športi
32089 ogledov

Drama v Latviji! Prado v zadnjih metrih dirke grdo priletel v Gajserja

Jorge Prado Reševalni pas/Twitter
Gajser dobil prvo vožnjo v Latviji, Prado po padcu le 12.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je v prvi vožnji dirke svetovnega prvenstva razreda MXGP v latvijskem Kegumsu osvojil prvo mesto. S tem je po polovici latvijske preizkušnje še povečal naskok v SP, saj je njegov najbližji zasledovalec Španec Jorge Prado končal le na 12. mestu.

Gajser je bil v sobotnih kvalifikacijah tretji, danes pa je startal nekoliko zadržano. V zahtevnih razmerah, ko je težak teren za dirkanje dodatno otežilo še deževje, se je v prvi polovici vožnje lovil. Po startu je bil sprva tretji za domačinom Paulsom Jonassom, a ga je nekaj krogov pred koncem prehitel, potem pa se je podal v lov za najbližjim tekmecem v SP Pradom, nazadnje pa je prehitel tudi njega in vožnjo končal na prvem mestu.

Prav v zadnjem zavoju sta sicer tekmeca tudi trčila, ko je Prado po predolgem skoku pristal na motorju slovenskega dirkača in padel. Gajser je uspel ostati na motorju in zmagati, Španec pa je v vidnih bolečinah komaj vstal ter bil nazadnje le 12. Do tretjega mesta v vožnji pa je za Jonassom prišel Ruben Fernandez.

Dobro je nastopil tudi Jan Pancar, ki je v prvi vožnji razreda MX2 kljub slabšemu startnemu izhodišču (21. mesto) še prišel do 13. mesta in dobil nove točke v SP. Prvo vožnjo je dobil Belgijec Jago Geerts pred Norvežanom Kevinom Horgmom in Francozom Thibaultom Benistantom.

Druga vožnja razreda MXGP bo na sporedu ob 16.10, v MX2 pa uro prej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.