Bole odličen peti na Vuleti

Foto: Žurnal24 Philippe Gilbert je slavil na tretji etapi. (Foto: Reuters)
Philippe Gilbert je dobil tretjo etapo dirke po Španiji, zelo pa se je izkazal edini Slovenec na dirki Grega Bole, ki je prikolesaril do petega mesta.
Oglej si celoten članek

Belgijec Philippe Gilbert (Omega Pharma) je zmagal v tretji etapi kolesarske dirke po Španiji in prevzel tudi skupno vodstvo. Edini slovenski kolesar na Vuelti, Grega Bole (Lampre - Farnese Vini), je etapo končal na petem mestu s 15 sekundami zaostanka.

V etapi od Marbelle do Malage (157,3 km) je bil s tremi sekundami zaostanka drugi Španec Joaquin Rodriguez (Katjuša), tretji pa še drugi Španec Igor Anton (Euskaltel-Euskadi, +13 sekund). Bole je skupno 47., minuto in 34 sekund za Gilbertom. Drugi je Rodriguez s 14 sekundami zaostanka, tretji pa Belorus Kanstantsin Svicov (HTC Columbia, +22 sekund).

Dirka po Španiji, 3. etapa, Marbella–Malaga (157,3 km):

 1. Philippe Gilbert (Bel/Omega Pharma-Lotto) 4:06:12
 2. Joaquin Rodriguez (Špa/Katjuša)             +0:03
 3. Igor Anton (Špa/Euskaltel)                   0:13
 4. Vincenzo Nibali (Ita/Liquigas)               0:15
 5. Grega Bole (Slo/Lampre)                      0:15
 
Skupni vrstni red:
 1. Philippe Gilbert (Bel/Omega Pharma-Lotto) 8:55:56
 2. Joaquin Rodriguez (Špa/Katjuša)             +0:14
 3. Kanstantin Sivcov (Blr/Columbia)             0:22
...
47. Grega Bole (Slo/Lampre)                      1:34

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.