Boljši kot Messi, Maradona, Batistuta ...

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Napadalcu Interja je uspel fenomenalen dosežek.
Oglej si celoten članek

Dvaindvajsetletni Lautaro Martinez je novi up argentinskega nogometa, v dresu reprezentance je namreč vpisal boljši začetek kot Lionel Messi, Diego Maradona, Gabriel Batistita in preostali zvezdniki in legende te južnoameriške selekcije. Napadalec milanskega Interja je v svojih prvih nastopih za izbrano vrsto zabil devet zadetkov na zgolj 13 tekmah. 

Argentinci so na zadnjem prijateljskem dvoboju s 4:3 premagali Mehiko, Martnez pa je prišel do hat-tricka v le 22 minutah prvega polčasa. Ta dosežek je nekdanjeg člana Racinga izstrelil na vrh lestvice v razmerju med goli in nastopi za Argentino. V prvih 13 tekmah za gavče sta Gonzalo Higuain im Maradona zbrala sedem zadetkov, Batistuta šest, Hernan Crespo pet, Sergio Aguero pa štiri. Messi je v svojih prvih 13 nastopih dosegel dva gola.

Za El Tora, takšen je Martinezov nadimek, se je že zanimala tudi Barcelona, a pri Interju niso razmišljali o prodaji. "Lepo bi ga bilo videti, da bi z Leom Messijem skupaj zaigral v Barceloni," je sicer domišljijo navijačev katalonskega kluba že vzpodbudil nogometašev zastopnik Beto Yaque.

Ta je v pogovoru za TyC Sports o varovancu še dodal: "Fantastično ga je opazovati, kako igra, tako sproščeno in srečno. Ima nevjerjetno kontrolo nad žogo, prvi dotik je izjemen, vsi branilci pa imajo zato velike težave pri njegovem pokrivanju."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.