Šport > Nogomet
1654 ogledov

Boljši kot Messi, Maradona, Batistuta ...

Lautaro Martinez Profimedia
Napadalcu Interja je uspel fenomenalen dosežek.

Dvaindvajsetletni Lautaro Martinez je novi up argentinskega nogometa, v dresu reprezentance je namreč vpisal boljši začetek kot Lionel Messi, Diego Maradona, Gabriel Batistita in preostali zvezdniki in legende te južnoameriške selekcije. Napadalec milanskega Interja je v svojih prvih nastopih za izbrano vrsto zabil devet zadetkov na zgolj 13 tekmah. 

Argentinci so na zadnjem prijateljskem dvoboju s 4:3 premagali Mehiko, Martnez pa je prišel do hat-tricka v le 22 minutah prvega polčasa. Ta dosežek je nekdanjeg člana Racinga izstrelil na vrh lestvice v razmerju med goli in nastopi za Argentino. V prvih 13 tekmah za gavče sta Gonzalo Higuain im Maradona zbrala sedem zadetkov, Batistuta šest, Hernan Crespo pet, Sergio Aguero pa štiri. Messi je v svojih prvih 13 nastopih dosegel dva gola.

Za El Tora, takšen je Martinezov nadimek, se je že zanimala tudi Barcelona, a pri Interju niso razmišljali o prodaji. "Lepo bi ga bilo videti, da bi z Leom Messijem skupaj zaigral v Barceloni," je sicer domišljijo navijačev katalonskega kluba že vzpodbudil nogometašev zastopnik Beto Yaque.

Ta je v pogovoru za TyC Sports o varovancu še dodal: "Fantastično ga je opazovati, kako igra, tako sproščeno in srečno. Ima nevjerjetno kontrolo nad žogo, prvi dotik je izjemen, vsi branilci pa imajo zato velike težave pri njegovem pokrivanju."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice