Bolt in Blake s pol moči v polfinale

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Favoriti v teku na sto metrov so upravičili svojo vlogo. Napredovali so vsi najboljši Jamajčani in Američani, večina še ni tekla s polno močjo.
Oglej si celoten članek

Usain Bolt se je s časom 10.09 z lahkoto uvrstil v polfinale teka na 100 metrov, potem ko je slabo startal, nato pa kljub temu še pred ciljem spustil tempo in prihranil nekaj moči za odločilni jutrišnji dan.

V svoji predtekmovalni skupini je slavil tudi Boltov rojak Yohan Blake in sicer s časom 10.00. Najhitrejši čas predtekmovanja je postavil Američan Ryan Bailey, ura se je ustavila pri 9.88. Tudi njegova rojaka Tyson Gay in Justin Gatlin sta se izkazala, prvi s časom 10.08, drugi pa z 9.97.

Dobro so se odrezali tudi domači šprinterji, Dwain Chambers je tekel 10.02, nogometaš Adam Gemili, ki se je s šprintom začel ukvarjati šele januarja letos, pa je s stometrsko razdaljo opravil s časom 10.11, v njegovi predtekmovalni skupini je bil boljši le Asafa Powell.

V polfinale so se sicer neposredno uvrstili po trije šprinterji iz vsake izmed sedmih predtekmovalnih skupin, ter še trije najhitrejši po času.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.