Šport
22 ogledov

Bolt in Blake s pol moči v polfinale

usain bolt tek na 100 metrov london 2012 Reuters
Favoriti v teku na sto metrov so upravičili svojo vlogo. Napredovali so vsi najboljši Jamajčani in Američani, večina še ni tekla s polno močjo.

Usain Bolt se je s časom 10.09 z lahkoto uvrstil v polfinale teka na 100 metrov, potem ko je slabo startal, nato pa kljub temu še pred ciljem spustil tempo in prihranil nekaj moči za odločilni jutrišnji dan.

V svoji predtekmovalni skupini je slavil tudi Boltov rojak Yohan Blake in sicer s časom 10.00. Najhitrejši čas predtekmovanja je postavil Američan Ryan Bailey, ura se je ustavila pri 9.88. Tudi njegova rojaka Tyson Gay in Justin Gatlin sta se izkazala, prvi s časom 10.08, drugi pa z 9.97.

Dobro so se odrezali tudi domači šprinterji, Dwain Chambers je tekel 10.02, nogometaš Adam Gemili, ki se je s šprintom začel ukvarjati šele januarja letos, pa je s stometrsko razdaljo opravil s časom 10.11, v njegovi predtekmovalni skupini je bil boljši le Asafa Powell.

V polfinale so se sicer neposredno uvrstili po trije šprinterji iz vsake izmed sedmih predtekmovalnih skupin, ter še trije najhitrejši po času.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.