Šport
23 ogledov

Bolt trenira v zanj prirejenem "zaporu"

Bolt Powell diamantna liga Oslo Bislett stadion atletika sprint 100 metrov EPA
Usain Bolt se skriva pred svetovno javnostjo. Svetovni rekorder v teku na 100 in 200 metrov pospešeno trenira v Birminghamu, kjer lahko v stik z njim stopijo samo jamajški rojaki. Tako imenovani "zapor" si je Bolt zrežiral kar sam.

Usain Bolt se je odločil, da mu pred začetkom olimpijskih iger v Londonu nihče ne bo motil koncentracije. V ta namen je atlet odpotoval v Birmingham, kjer so mu po njegovih navodilih omogočili trening brez radovednih gledalcev.

"Bolt si je zaželel zaprtih treningov, kjer ga ne more nihče videti ali fotografirati, zato smo mu to omogočili. Na ideji, kako univerzo v Birminghamu spremeniti v 'zapor', smo delali pet let," je povedala Zena Wooldridge, direktorica za šport na univerzi v Birminghamu. Na območju, kjer se nahaja jamajški atlet, prevladujejo zaprta vrata in zastrta okna, po poslopju pa se sprehaja še deset varnostnikov, ki imajo veliko dela z domačini, katerih glavna misel je, kdo se bo prvi prebil do Bolta. "Kaj delate? Slikanje in ogled treninga ni dovoljeno. Dol z ograje," se vsake toliko časa zasliši vpitje varnostnikov.

usain bolt diamantna liga rim | Avtor: EPA EPA
Osama, v katero so se zaprli Bolt in ostali jamajški atleti, pa je močno razjezila okoliške prebivalce. "Bolt trenira v Angliji in tu so olimpijske igre, toda mi ga ne moremo videti. Niti od daleč. To je sramota," je povedal eden izmed študentov. "Vsi na univerzi so sijajni. Pripravljen sem na London in branjenje zlate kolajne," je povedal zadovoljni Bolt. "Ne jezite se, potrebujem mir, da bom lahko ubranil naslov. Ne morem se neprestano fotografirati," je dodal najhitrejši človek na svetu.

Posebna postelja, Batman in kozja glava

Bolt si je v družbi nekaterih rojakov ogledal tudi premiero novega filma o Batmanu. Razen Jamajčanov v kinu ni smel biti prisoten noben drug obiskovalec. Na spisku zahtev, ki so ga posredovali odgovornim na univerzi, so jamajški atleti zahtevali kozjo glavo, ki pa je niso mogli pridobiti, zato so postregli le s kozjim mesom. Boltu bo pri lajšanju bolečin pomagala posebna postelja, ki omogoča krioterapijo. Gre za močno ohlajeno posteljo, ki ob izpostavljenosti telesa izredno nizkim temperaturam (tudi do –190 stopinj Celzija) lahko znatno zmanjša vnetje in bolečino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.