Šport
27 ogledov

Yohan Blake hitrejši od Usaina Bolta

yohan blake EPA
Yohan Blake je v jamajških kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah v teku na 100 m, ki je štel tudi za državni naslov, prehitel večkratnega olimpijskega prvaka in svetovnega rekorderja Usaina Bolta. Tretji je bil še en odličen sprinter Asafa Powell.

Vsi trije bodo jamajške barve zastopali na igrah v Londonu. Svetovni rekorder Usain Bolt, ki se je prvič po finalu svetovnega prvenstva v Daeguju pomeril z Blakom, je imel čas 9,86, Powell pa je bil malenkost počasnejši s časom 9,88.

Blake, aktualni svetovni prvak, ki je naslov osvojil lani v Daeguju, potem ko je bil v finalu prvi favorit Bolt diskvalificiran zaradi nepravilnega starta, je tekel 9,75, s čimer je izboljšal osebni rekord. S tem rezultatom je postal četrti najhitrejši sprinter vseh časov. Pred njim so hitreje tekli le Bolt (9,58), Američan Tyson Gay (9,69) in Powell (9,72).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.