Šport
17 ogledov

Konec dominacije? Drugi poraz Bolta

Bolt Blake Reuters
Yohan Blake je na jamajških kvalifikacijah za olimpijske igre Usainu Boltu zadal še drugi boleči poraz, saj ga je prehitel tudi na 200 metrov. "Vem, kaj moram narediti, da se vrnem v formo," pa svetovni rekorder še ne dela panike.

Vladavina Usaina Bolta v svetovnem sprintu je ogrožena. Olimpijski prvak na 100 in 200 metrov ter hkrati tudi svetovni rekorder na obeh razdaljah je na jamajških kvalifikacijah za olimpijske igre doživel dva boleča udarca. Tako na 100 metrov kot na 200 ga je premagal Yohan Blake.

Najhitrejši človek na svetu se je kljub porazoma uvrstil na olimpijske igre, odločitev o nastopu v Londonu, se pravi, ali se bo preizkusil na obeh razdaljah, pa prepušča trenerju reprezentance Glenu Millsu.

Yohan Blake je v petek zmagal v teku na 100 metrov s časom 9,75, kar je četrti najhitrejši dosežek v zgodovini. Bolt je bil drugi z 9,86, tretji pa Asafa Powell (9,88). Zgodba se je ponovila v nedeljo, ko je Blake slavil še na 200 metrov. Dosegel je čas 19,80, Bolt je zaostal tri stotinke sekunde, vozovnico za London pa si je s tretjim mestom prislužil še Warren Weir.

"Trdo sem treniral in zdaj žanjem uspehe. Zmagi me nista presenetili, saj sem vedel, da Bolt ni stoodstotno pripravljen. Poskušal bom ohraniti to formo do olimpijskih iger," je dejal Blake, medtem ko Bolt zaradi neuspeha ni bil pretirano nezadovoljen. "Sem svetovni rekorder in to bom pokazal ljudem. Vem, kaj moram narediti, da se vrnem v formo," je dejal Bolt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.