Bolt nestrpen, čakal bo le še nekaj dni na uresničitev sanj

Foto: Epa usain bolt
Najhitrejši sprinter na svetu ne želi več čakati.
Oglej si celoten članek

Usain Bolt se že spogleduje s koncem nogometne kariere. Osemkratni olimpijski prvak v sprinterskih preizkušnjah sicer še čaka na ponudbo, ki bi zadovoljila njegove ambicije.

Jamajčan se je v svet nogometa podal zelo ambiciozno. Hitro po koncu atletske kariere je namreč sedel na letalo za Nemčijo, kjer je preživel nekaj dni na preizkušnji pri dortmundski Borussiji. Ta je sicer v jamajški streli najverjetneje videla le odlično marketinško potezo. V Nemčiji se tako za Bolta ni izšlo, sledili sta selitvi na Norveško in v Južnoafriško republiko, kjer pa je enako ostal brez pogodbe. 

Nekoliko več priložnosti je dobil pri avstralskem moštvu Central Coast Mariners. Odigral je nekaj prijateljskih tekem ter zabil dva zadetka, a to znova ni bilo dovolj, da bi mu Avstralci ponudili konkretnejšo pogodbo. Bolt je zahteval 1,8 milijona evrov, a so v klubu le zmajali z glavo in mu še zadnjič ponudili 150.000 evrov.

Bolt je nato razmišljal o selitvi na Malto, a se je pri Valetti prav tako zataknilo pri financah. Zdaj je jamajški atlet/nogometaš obupal: "Imel sem kopico ponudb s strani raznih klubov, vendar me niso navdušile. Če do konca novembra ne bom našel primernega kluba, bom kopačke obesil na klin," je ta ESPN dejal razočarani Bolt, ki je v avgustu dopolnil 32 let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.