Šport > Nogomet
227 ogledov

Bolt nestrpen, čakal bo le še nekaj dni na uresničitev sanj

usain bolt Epa
Najhitrejši sprinter na svetu ne želi več čakati.

Usain Bolt se že spogleduje s koncem nogometne kariere. Osemkratni olimpijski prvak v sprinterskih preizkušnjah sicer še čaka na ponudbo, ki bi zadovoljila njegove ambicije.

Jamajčan se je v svet nogometa podal zelo ambiciozno. Hitro po koncu atletske kariere je namreč sedel na letalo za Nemčijo, kjer je preživel nekaj dni na preizkušnji pri dortmundski Borussiji. Ta je sicer v jamajški streli najverjetneje videla le odlično marketinško potezo. V Nemčiji se tako za Bolta ni izšlo, sledili sta selitvi na Norveško in v Južnoafriško republiko, kjer pa je enako ostal brez pogodbe. 

Nekoliko več priložnosti je dobil pri avstralskem moštvu Central Coast Mariners. Odigral je nekaj prijateljskih tekem ter zabil dva zadetka, a to znova ni bilo dovolj, da bi mu Avstralci ponudili konkretnejšo pogodbo. Bolt je zahteval 1,8 milijona evrov, a so v klubu le zmajali z glavo in mu še zadnjič ponudili 150.000 evrov.

Bolt je nato razmišljal o selitvi na Malto, a se je pri Valetti prav tako zataknilo pri financah. Zdaj je jamajški atlet/nogometaš obupal: "Imel sem kopico ponudb s strani raznih klubov, vendar me niso navdušile. Če do konca novembra ne bom našel primernega kluba, bom kopačke obesil na klin," je ta ESPN dejal razočarani Bolt, ki je v avgustu dopolnil 32 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.