Šport > Nogomet
904 ogledov

Boltu se zatika pri denarju

Usain Bolt EPA
Najhitrejši človek vseh časov je pričakoval precej donosnejši dogovor.

Želena nogometna kariera nekdanjega jamajškega atletskega zvezdnika Usaina Bolta je ogrožena zaradi denarja. Iz avstralskega nogometnega kluba Central Coast Mariners so sporočili, da so možnosti za podpis pogodbe z Jamajčanom nične, če ne bodo zanj našli posebnega sponzorja.

Kot poročajo agencije, je malo verjetno, da bo Bolt sprejel ponujene pogoje, če pri Marinersih ne bodo našli dodatnih sredstev. Po poročanju medijev, naj bi klub svetovnemu rekorderju v teku na 100 metrov ponudil pogodbo vredno 80.000 evrov, Bolt pa je računal vsaj z 20-krat višjim zneskom. V klubu zneskov sicer niso omenjali.

Bolt, osemkratni olimpijski prvak v atletiki, si od lani prizadeva, da bi si zgradil nogometno kariero. Številni še vedno ocenjujejo, da gre za marketing, njegovi zagovorniki pa poudarjajo, da bi bil zaradi svoje hitrosti lahko tudi odličen nogometaš.

Pred tednom in pol je Bolt že zaigral za Marinerse na dobrodelni tekmi in se izkazal z dvema goloma. A v klubu poudarjajo, da potrebuje tudi veliko igralne prakse na ligaški ravni, saj nogometa doslej ni bil vajen.

V klubu še dodajajo, da Bolt z ekipo ne bo več treniral, dokler ne bodo urejene formalnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice