Šport > Nogomet
17286 ogledov

Porota lahko odloči: od 10 let do dosmrtne ječe za Ronalda

cristiano ronaldo Epa
Nogometnemu velezvezdniku

Tožba, ki jo je proti portugalskemu nogometnemu zvezdniku Cristianu Ronaldu vložila ženska, ki trdi, da jo je Ronaldo pred devetimi leti posilil in ji nato v zameno za molk odštel 375.000 dolarjev, bo šla na sodnem procesu v Las Vegasu po dveh poteh. Ena je civilna, druga pa kazenska, če bo policija ugotovila, da ima podlago za kaznivo dejanje.

Civilna tožba tožnice Kathryn Mayorga bo šla pred poroto le v primeru, če državni sodnik ugodi odvetnikom tožnice glede ključnih proceduralnih in zakonskih vprašanj, piše Ken Ritter za tiskovno agencijo AP.

Druga pot pa vključuje preiskavo, ki jo je nedavno policija spet odprla na prošnjo Mayorge, nekdanje manekenke in učiteljice, ki trdi, da jo je eden najbolj znanih svetovnih športnikov leta 2009 napadel in zlorabil. Po koncu preiskave se bo policija odločila, ali ima podlago za kriminalne obtožbe 33-letnega portugalskega reprezentanta, ki ta čas igra za torinski Juventus.

Ronaldo Primer Ronaldo Šport Ronaldov odvetnik: "Res je, Ronaldo ji je plačal za molk..."

Odvetniki Mayorge trdijo, da je po domnevnem incidentu pomoč poiskala v bolnišnici, kjer so junija 2009 pobrali tudi dokaze DNK. A preiskavo so nato zaustavili, ker je lasvegaška policija dejala, da je Mayorga napadalca ob prijavi v bolnišnici identificirala le kot evropskega nogometaša - njegovega imena takrat ni razkrila -, poleg tega je zamolčala policiji tudi, kje naj bi do incidenta prišlo.

Primer je policija spet odprla v zadnjih tednih. Njeni odvetniki trdijo, da je Mayorga že leta 2009 policistoma, ki sta jo zaslišala ob prijavi, povedala za Ronaldovo ime in tudi razkrila, da je do posilstva prišlo v hotelu Palms. Policija bo zdaj rezultate preiskave posredovala okrožnemu tožilcu Stevu Wolfsonu, ta se bo odločil, ali bo vložil obtožnico za kaznivo dejanje, še pojasnjujejo pri AP.

Dvanajst porotnikov bi nato moralo za obsodbo doseči soglasno mnenje glede krivde, storilec pa bi v tem primeru spolnega napada prejel zaporno kazen - za zapahi bi lahko preživel od deset let pa vse do smrti. Policija za zdaj v javnosti še ni objavila nobenih dokumentov v zvezi s primerom in preiskave, ki še poteka, ne komentira.

cristiano ronaldo Škandal Šport Grozodejstev Ronalda obtožuje še ena ženska

Ronaldovi odvetniki za zdaj še niso odgovorili na tožbo, ki jo je Mayorga vložila 27. septembra. William Terry, izkušeni pravobranilec iz Nevade, ki ni povezan s primerom, meni, da bo Ronaldova odvetniška ekipa zaprosila sodnika, da zavrže obtožbo, preden sploh odgovori na trditve tožnice. Dodal je, da je tožba "ranljiva in se jo da ovreči".

Komentarjev 9
  • Tatjana Ha 18:15 17.oktober 2018.

    To mu je vse nastavljeno........

  • maresem 17:45 17.oktober 2018.

    Vse za milijone.... Kaj vse si lahko privošči ena vsrana pleh pička.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 16:45 17.oktober 2018.

    Ne vem,kako to,da se je pederajsek spravil nad žensko,mogoče zarad govoric,da ma rajš moške riti,kot ženske?Sicer,nej ga pa kaznujejo in to naj ga opalijo po denarnici,ker tam najbolj boli!