Šport > Nogomet
9888 ogledov

Ronaldo lahko ostane brez milijarde dolarjev

cristiano ronaldo Epa
Obtožbe na račun Cristiana Ronalda bi lahko imele velike finančne posledice.

Resne obtožbe nekdanje manekenke in diplomirane novinarke Kathryn Mayroge, ki Cristiana Ronalda obtožuje, da jo je leta 2009 posilil v hotelski sobi v Las Vegasu, so vzbudile pozornost nogometaševih največjih pokroviteljev.

Napadalec Juventusa se prav po zaslugi donosnih sponzorskih pogodb redno uvršča v vrh seznamov največjih zaslužkarjev v športnem svetu.

Kathryn Mayorga Grozodejstva v hotelu Šport Primer Ronaldo: Razmišljala tudi o tem, da si vzame življenje

Portugalčev največji pokrovitelj, ameriški proizvajalec športne opreme Nike, s katerim ima nogometni superzvezdnik sklenjeno doživljenjsko pogodbo v vrednosti milijarde evrov, je v uradni izjavi zapisal, da so obtožbe na raču nogometaša pretresljive.

"Zelo smo zaskrbljeni zaradi pretresljvih obtožb na račun Cristiana Ronalda. Še naprej bomo pozorno spremljali situacijo," je sporočil ameriški gigant.

Po podatkih ameriške gospodarske revije Forbes je Ronaldo ob košarkarjih LeBronu Jamesu in Michaelu Jordanu eden od samo treh športnikov na svetu z doživljenjsko sponzorsko pogodbo z Nikejem.

cristiano ronaldo Afera Šport Ronaldo se je oglasil

Ronaldo in Nike poslovno sodelujeta od leta 2003. Poleg ameriškega podjetja so na seznamu njegovih pokroviteljev še Herbalife, Tag Heuer, Abbott Labs, American Tourister, EA Sports in nekateri drugi.

V luči obtožb se je oglasil tudi proizvajalec programske opreme EA Sports, ki je Ronaldovo podobo uporabil za naslovnico kultne igre FIFA 2019. "Seznanjeni smo s podrobnostmi vseh obtožb na račun Cristiana Ronalda. Pozorni smo na potek dogodkov, saj pričakujemo, da se naši ambasadorji vedejo na način, ki je v skladu z našimi vrednotami," so sporočili.

Ronaldo obtožbe o posilstvu vztrajno zavrača in trdi, da je bil spolni odnos sporazumen. V primeru, da bo spoznan za krivega, mu poleg zaporne kazni grozi tudi prekinitev sponzorskih pogodb, v katerih so klavzule z jasno razdelanimi pravili obnašanja.

cristiano ronaldo kathryn mayorga Video Šport Ronaldov intimen ples z dekletom, ki ga lahko spravi v zapor
Komentarjev 2
  • mph 15:31 05.oktober 2018.

    Mislim, da je video, ki se je "nanadoma" pojavil od dogodkov par ur prej jasen dokaz, da je Ronaldo nedolžen.

  • Buča Pepa 10:49 05.oktober 2018.

    Babe so žabe! Kaj vse naredijo za denar!