Šport > Nogomet
8800 ogledov

Policisti nad Ronalda

cristiano ronaldo Epa
Nad zvezdnika torinskega Juventusa se zgrinjajo črni oblaki.

Policija je potrdila, da je začela preiskavo domnevnega posilstva nogometnega superzvezdnika Cristiana Ronalda, ki naj bi ga zagrešil pred devetimi leti v eni od hotelskih sob v Las Vegasu. Portugalski reprezentant in član italijanskega Juventusa je te obtožbe nekdanje manekenke že v ponedeljek označil za lažne novice.

cristiano ronaldo "Posilil me je!" Šport Grozljive podrobnosti: Razkrila, kaj ji je Ronaldo naredil v hotelski sobi

Zdaj 34-letna Američanka Kathryn Mayorga trdi, da jo je portugalski zvezdnik poleti 2009 posilil v hotelski sobi v Las Vegasu. Leto po dogodku naj bi skušala doseči izvensodno poravnavo, zvezdnik pa naj bi ji plačal 375.000 dolarjev za molk, da zgodbe ne bi poslala v javnost. Nemški časnik Der Spiegel trdi, da ima dokumente, ki potrjujejo besede Američanke.

Mayorga je prejšnji mesec proti Ronaldu vložila ovadbo na okrožno sodišče v Nevadi. Policija v Las Vegasu pa je v ponedeljkovi izjavi, v kateri superzvezdnika sicer ni imenovala, potrdila, da preiskuje primer spolnega napada na omenjeni datum, poroča AFP.

Pri tem so pojasnili, da gre za ponovno odprtje primera, saj se je domnevna žrtev na policijo obrnila že v času, ko naj bi se napad zgodil, in takrat tudi opravila zdravniški pregled.

"Žrtev v času, ko je bila ovadba podana, detektivom ni razkrila lokacije dogodka niti ponudila opisa osumljenca. Zdravstveni pregled je bil opravljen," so po poročanju AFP sporočili iz lasvegaške policije. "Primer je policija ponovno odprla septembra 2018 in detektivi preverjajo informacije, ki jih je žrtev podala."

V ovadbi, podani na sodišču v Las Vegasu, Mayorga med drugim zatrjuje, da je zaradi napada doživela "hude duševne bolečine in telesne poškodbe", posledice katerih je bila tudi depresija, kasneje pa tudi težave z alkoholom.

Čeprav se je pozneje v dogovoru zavezala k molku o dogodku v zameno za prejem 375.000 dolarjev, pa sedaj izpodbija veljavnost tega dogovora, saj trdi, da takrat zaradi posledic napada ni bila opravilno sposobna sklepati takšnega dogovora. V ovadbi dodatno izpodbija dogovor, ker naj bi predstavljal poskus prikrivanja kaznivega dejanja, ki nima zastaralnega roka.

V pogovoru za Der Spiegel je Mayorga, sicer novinarka po izobrazbi, pojasnila, da jo je k razkritju primera med drugim spodbudilo gibanje #MeToo (Jaz tudi).

Portugalski nogometaš kategorično zanika vse obtožbe proti njemu in pravi, da je šlo za sporazumen spolni odnos. V spletnem klepetu na Instagramu je zadevo označil za lažno novico. "Kar so rekli, je izmišljeno, gre za lažne novice," je dejal 33-letnik v objavi na družbenem omrežju, ki pa je bila kasneje izbrisana, poroča AFP.

Ob tem pa so njegovi odvetniki napovedali tožbo proti Der Spieglu zaradi "očitno nezakonitega" pisanja, ki predstavlja "verjetno eno najhujših kršitev osebnostnih pravic v zadnjih letih"

Komentarjev 3
  • Tatjana Ha 22:30 04.oktober 2018.

    Od leta 2009 je porabila ves denar .Zakaj je šla z njim v sobo.To je vse nameščeno , ker ga že nekaj časa hočejo uničit..... tko kot so Džulianu AsānžU...zakaj že....

  • AnGus 07:10 03.oktober 2018.

    Fenomenalno, slika, ki podkrepi članek, je prevzeta s šiptarskega spletnega portala. Svetovno!

  • satir 11:29 02.oktober 2018.

    Kaj si je dala vzet bris, če je bil brez kondoma? Zdaj bo nekaj govorila, najbrž je porabila že ves denar. Zakaj mene ni posilil, najbrž zato ker me ni bilo z njim v sobi. Lahko jo je lahko je ...prikaži veče ni, ampak španci so res maščevalni. Me zanima kaj bodo našli Zidanu, katero je on posilil.