Šport > Nogomet
5879 ogledov

Tako se je sporni dokument znašel v javnosti

Ronaldo Reševalni pas/Twitter
Portugalski superzvezdnik je trdno odločen, da dokaže svojo nedolžnost.

Cristiano Ronaldo se je prek svojega odvetnika v Las Vegasu odzval na obtožbe, ki ga bremenijo, da je pred devetimi leti v mestu greha posilil nekdanjo manekenko Kathryn Mayorgo.

Peter S. Christiansen je v uradni izjavi med drugim zapisal, da se je zgodba o domnevnem posilstvu sprevrgla v medijski konstrukt.

Ronaldo po navedbah odvetnika ni priznal krivde za posilstvo, temveč se je za plačilo odškodnine dogovoril po navodilih njegovih svetovalcev. Christiansen je prav tako demantiral Ronaldov domnevni opis spolnega odnosa, ki se je pred dnevi pojavil v javnosti.

Po njegovih navedbah je bil sporni dokument, s katerim sta Ronaldo in domnevna žrtev sklenila dogovor o molčečnosti in se obenem zedinila za plačilo odškodnine v višini 375 tisoč ameriških dolarjev, ukraden in prirejen.

Med potvarjenimi deli dokumenta naj bi bile tudi izjave njegovega klienta.

"Upoštevajoč dejstvo, da je nasprotna stran prekršila dogovor in poskrbela za resne obtožbe, gospod Cristiano Ronaldo ne more več ostati tiho in je v skladu z dogovorom upravičen do odziva. Gospod Ronaldo odločno zavrača vse obtožbe. Dokument, ki naj bi vseboval Ronaldove domnevne izjave in o katerih so poročali številni mediji, so popolna izmišljotina. Kolikor sem seznanjen, so bile leta 2015 številna podjetja (tudi odvetniške pisarne)  tarča kibernetskega napada, v katerem so jim ukradli zaupne dokumente. Napadalec je želel te podatke prodati, ena izmed medijskih hiš pa je neodgovorno objavila ukradene dokumente, katerih vsebina je bila spremenjena ali v celoti ponarejena. Ronaldo še vedno vztraja, da so bili dogodki, ki so se zgodili leta 2009 v Las Vegasu, sporazumni," je zapisal odvetnik.

cristiano ronaldo | Avtor: Epa Epa

"Gospod Ronaldo ne zanika obstoja dogovora, vendar so bili njegovi motivi za to povsem izkrivljeni. Svetovali so mu, naj zadevo rešuje za zaprtimi vrati in se izogne uničenju ugleda, ki ga je zgradil s trdim delom, športnimi dosežki in častjo. Na žalost se je zdaj znašel sredi pravde, kakršne so v ZDA nekaj zelo običajnega. Čeprav je vajen medijske pozornosti, je obžalovanja vredno, da mediji podpirajo obrekovanje, ki temelji na prirejenih dokumentih," je dodal Christiansen in poudaril, da bo na koncu prevladala resnica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice