Šport > Košarka
10685 ogledov

Moštvu, ki je zavrglo Dončića, se je odvalil kamen od srca

Luka Dončić Epa Dončić je rdečo čepico hitro zamenjal za modro.
Ekipa Atlanta Hawks je na naboru kot tretjega izbrala Luko Dončića, nato pa sprejela tvegano odločitev.

Atlanta Hawks je na naboru lige NBA konec meseca junija kot tretjega izbrala Luko Dončića, a ga je nato po predhodnem dogovoru prepustila moštvu Dallas Mavericks. Sokoli so v zameno za slovenskega čudežnega dečka dobili ameriškega organizatorja igre Traea Younga in Dallasov izbor v prvem krogu nabora za prihodnjo sezono.

Marsikdo je bil prepričan, da je Atlanta s tvegano odločitvijo storila veliko napako. Ne nazadnje je Young relativno neznan košarkar z nekaj izkušnjami v univerzitetni ligi NCAA, medtem ko je Dončić aktualni najkoristnejši igralec (MVP) Evrolige in eden najboljših košarkarjev na stari celini.

Dončić je prav tako eden izmed kandidatov za nagrado novinec leta, medtem ko Young po napovedih strokovnjakov ne sodi v ožji krog favoritov.

Nezadovoljstvo nad dogovorom so po naboru izrazili številni navijači Atlante.

"Sokoli so najbolj neumna NBA ekipa," se je glasil eden od komentarjev na družbenih omrežjih. Navijačem so ob tem na dan privreli spomini izpred 17 let, ko je Atlanta na naboru izbrala Paua Gasola, a ga je nato takoj prepustila Memphis Grizzlies.

Odločitev vsekakor ni bila najboljša, saj se je Gasol razvil v enega najboljših evropskih košarkarjev vseh časov in kasneje osvojil dva šampionska prstana z ekipo Los Angeles Lakers (2009, 2010).

dončić ayton Stava Šport Dončić takole objel rivala, kateremu dolguje 1000 dolarjev

Vodilnim možem Atlante se je nekoliko oddahnilo v noči na ponedeljek, ko so sokoli na krilih mladega Younga premagali aktualne finaliste lige Cleveland Cavaliers.

Dvajsetletnik je prispeval 35 točk in 11 podaj, s čimer je postal prvi novinec s takšnim dosežkom po Stephu Curryju leta 2010.

Young je šele peti novinec v zgodovini, ki je v debitantski sezoni na eni sami tekmi dosegel vsaj 35 točk in 10 podaj, pred njim je to uspelo Curryju, LeBronu Jamesu, Allenu Iversonu in Jasonu Kiddu. Mlajši od njega je bila samo Kralj James.

Young je postal novinec z najvišjim točkovnim izkupičkom v letošnji sezoni lige NBA. Pred njim si je ta dosežek lastil slovenski košarkar, ki je na obračunu z Minnesoto Timberwolves dosegel 26 točk.

Luka Dončić Dallas Mavericks NBA Šport Dončić na premieri pred domačimi navijači navdušil

"To je zame nekaj zares posebnega, vendar se zavedam, da tega nisem naredil sam. Soigralci so mi pomagali do odprtih metov in se odlično odrezali na obeh straneh igrišča. Vesel sem za njih in oni so veseli zame. Pravkar so me polili z vedrom vode, zato sem ves moker. Potrebovali smo to zmago. Občutek je neverjeten," je komentiral Young. Atlanta je po dveh porazih prvič zmagala v letošnji sezoni.

Youngova odlična predstava je vzbudila tudi Dončićevo pozornost, ki je rivalu športno čestital z objavo na Twitterju.

Dončić Nowitzki Lukamanija Šport Tako priljubljen je Dončić v Dallasu

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice