Šport > Košarka
2301 ogledov

Dončić v res izbrani družbi

luka dončić dallas mavericks Dončić ima odlično pogajalsko izhodišče.
Slovenski košarkar navdušil v svojem drugem nastopu.

Luka Dončić je odigral svojo drugo tekmo v ligi NBA, prvo pred domačimi navijači v Dallasu. Ti so bili navdušeni nad predstavo slovenskega mladeniča, ki so ga že ob predstavitvi navdušeno pozdravili.

Tretji izbor na letošnjem naboru lige NBA je sicer slabše odprl tekmo proti Minnesoti, zgrešil nekaj metov, po vrnitvi na parket v drugi četrtini pa je eksplodiral. V zadnjih šestih minutah in 41 sekundah prvega polčasa je v svojo statistiko vpisal 15 točk, od tega dve zaporedni trojki, ki sta Dallas povsem vrnili v igro. Tudi ob koncu dvoboja je dosegel dva pomembna koša, zadel je preko nekdanjega najkoristnejšega igralca lige Derricka Rosa. Dončić je sicer že ob koncu tretje četrtine postal najmlajši igralec v zgodovini Dallasa, ki je na eni tekmi zadel najmanj 20 točk, edino težavo pa so mu tokrat predstavljale izgubljene žoge (kar 6).

Skupno je Slovenec zbral 26 točk, šest skokov, tri asistence, blokado in dve ukradeni žogi ter se s tem dosežkom že na svoji drugi tekmi med elito uvrstil v izbrano druščino. Doslej je namreč le nekaj najstnikov na posameznih dvobojih zbralo po 26 točk, šest skokov, tri podaje in dve pridobljeni žogi. To je uspelo Lebronu Jamesu, Carmelu Anthonyju, Kevinu Durantu, Kyrieju Irvingu, Lamarju Odomu in Clifforrdu Robinsonu. Zdaj se je šesterici pridružil še Dončić. 

statistika, Luka Dončić | Avtor: twitter twitter

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice