Šport > Košarka
3517 ogledov

Pretep NBA zvezdnikov: pljuvanje, levi kroše, desni direkt...

Rajon Rondo vs Chris Paul Reševalni pas/Twitter
Na tekmi Lige NBA med Los Angeles Lakers in Houston Rockets je prišlo do na ameriških tleh redko videnega incidenta.

Los Angeles Lakers so na domačem parketu izgubili proti Houston Rockets s 115:124, toda glavna tema tekme ni bil končni rezultat, ali premierni nastop LeBrona Jamesa v dresu Lakersov v Staples Centru, temveč pretep med NBA zvezdnikoma Chrisom Paulom in Rajonom Rondom.

Houston je sicer bil boljši tekmec in je vodil večji del tekme, ki je bila začasno celo prekinjena zaradi pretepa dveh košarkašev, ki bi se skoraj razvil v masovnega.

Tekom zadnje četrtine je mladi as Lakersov Brandon Ingram napravil prekršek nad Jamesom Hardnom. Sodniki so dosodili, da je bil prekršek storjen pred metom, s čimer se MVP lanske sezone ni strinjal in se je pri sodnikih začel pritoževati, nato pa ga je vidno živčni Ingram odrinil. Hitro je posredoval Lance Stephenson, ki je Ingrama odvedel do klopi. A v tem času so strasti že zavrele med Paulom in Rondom.

Dvojica NBA zvezdnikov se je najprej zapletla v verbalni spopad, ko pa je Paul odrinil Ronda in mu porinil roko v obraz, je ta z vso silo s svojo levico udaril po organizatorju igre Houstona. Sledila je izmenjava udarcev, kateri se je pridružil še Ingram, ki je na parket pritekel s klopi.

Toda preostali košarkaši, med njimi je bil med najbolj prisebnimi tudi LeBron James, so pravočasno odreagirali ter s pomočjo trenerjev obeh ekip in sodnikov preprečili incident hujših razšeznosti.

O tem, kar se je zgodilo, imata Rondo in Paul vsak svojo verzijo. Paul trdi, da ga je Rondo pljunil, pri čemer ga podpirajo tudi preostali igralci Rocketsov, medtem ko Lakers trdijo, da so večkrat pregledali posnetke iz vseh različni kotov ter da se na nobenem ne vidi, da bi Rondo pljunil proti Paulu, zato podpirajo zgodbo svojega igralca.

Po pretepu je bila vsa trojica, ki je bila udeležena v izmenjavo udarcev, izključena s tekme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice