Šport > Košarka
1133 ogledov

Miami do zmage 0,2 sekunde pred koncem tekme

Goran Dragić
Košarkarji Miamija so prišli do prve zmage v tej sezoni.

Košarkarji Miami Heat so po uvodnem porazu v ligi NBA tokrat gostovali pri Washington Wizards in se veselili tesne zmage s 113:112. Odločilni koš za zmago je dosegel Kelly Olynyk, ko je 0,2 sekunde pred koncem v koš pospravil zgrešen poskus Dwyana Wada. Goran Dragić je ob slabem metu, iz igre je zadel le tri od 18 metov, dosegel osem točk.

Dragić, član začetne peterke, je odigral 31 minut, v tem času na parketu pa osmim točkam dodal šest skokov in osem podaj. Prvi strelec Miamija, ki je v prvih treh četrtinah zaostajal, je bil sicer Josh Richardson z 28 točkami, Rodney McGruder jih je k zmagi dodal 20. Naslednja tekma Miami čaka v soboto, ko bodo na prvi domači tekmi nove sezone gostili Charlotte.

Zadrčani so uspešno zabijali skozi Krkin obroč. MVP, MVP! Šport Zabil, zvil obroč, z nogami ostal na tleh in prekinil tekmo

Najbolj predvajani posnetek večera bo vsekakor zadnja akcija Miamija, ko je Wade zgrešil met za dve točki iz zelo težkega položaja, a je bil 27-letni Kanadčan na pravem mestu ter je žogo neovirano preusmeril v koš. Nenaklonjenost navijačev Washingtona do Olynyka se je tako še povečala. Košarkar iz Toronta ni bil dobro zapisan v Washington že takrat, ko je še nosil dres Bostona. Miami se je z njegovo pomočjo rešil iz izgubljenega položaja, saj je zaostajal tudi za devet točk.

"Seveda je tako, da si kot dober skakalec prisiljen predvidevati, da bo žogo v takem primeru odbilo od obroča, vendar pa sem vseeno pričakoval, da bo Wade to z lahkoto zadel. Presenečen sem bil, da me nihče ni pokrival, tako da sem samo skočil in žogo usmeril proti košu," je razplet ocenil Kanadčan, ki si je takoj po zadetem košu izmenjal "petko" z Dragićem.

Miami je Washingtonu vzel čarovnijo prav v skoku (55:40), razmerje skokov v napadu je bilo krepko v prid gostov z 22:7. "Ubili so nas s skokom. Vsakič, ko izgubiš na takšen način, te to res potre," je s 26 točkami prvi strelec Washingtona John Wall potrdil, da so bili Miami čvrst tekmec, ki je znal kaznovati napake obrambe domačih košarkarjev.

Debi Jamesa za Los Angeles Lakers

Ljubitelji košarke onstran Atlantika so le dočakali ognjeni krst enega najbolje plačanih zvezdnikov lige NBA LeBrona Jamesa v vrstah Los Angeles Lakers. James je dosegel 26 točk in jezernikom pomagal še z 12 skoki, a ni mogel vsega opraviti sam. Portland je sezono odprl s prepričljivo zmago s 128:119.

Damian Lillard je za domače prispeval 28 točk, rezervist Nik Stauskas pa je bil drugi strelec Trail Blazers s 24 točkami. Portland je niz nepremaganosti na domačem parketu na uvodnih tekmah povišal na 18 za podaljšanje rekorda v ligi NBA. Prav tako je Portland vpisal še 16. zaporedno zmago proti Lakers. Jezerniki so bili slabi v metu z razdalje, zadeli so sedem trojk v 30 poskusih. Vse štiri trojke je zgrešil tudi James.

Navdušil Šport Dragić nabrušen kot britev

Tekma se je sicer začela z minuto molka za v začetku tedna preminulega lastnika kluba, soustanovitelja Microsofta ter velikega filantropa Paula Allena, ki je umrl v 66. letu starosti za posledicami Hodgkinovega limfoma, ki so mu ga diagnosticirali leta 1982. V znak spomina so na njegov prazen sedež položili belo kapo s ščitnikom z napisom RIP City ter pod njo eno samo rdečo vrtnico.

Moštvo Philadelphia 76ers je premagalo Chicago Bulls s 127:108. Ben Simmons je vpisal trojni dvojček (13 točk, 13 skokov, 11 podaj), Joel Embiid pa je tekmo končal s 30 točkami in 12 skoki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.