Šport > Košarka
5654 ogledov

Zabil, zvil obroč, z nogami ostal na tleh in prekinil tekmo

Boban Marjanović
Srbski košarkar poskrbel za posebno zabijanje

Med košarkarji, ki so se izkazali na uvodni tekmi NBA sezone je bil tudi srbski orjak Boban Marjanović. Center, ki je visok 221 centimetrov, je za moštvo LA Clippers proti Denverju sicer odigral le 17 minut, a v tem času zbral 18 točk in osem skokov. Za nameček mu je uspelo zaradi zabijanja za nekaj minut še prekiniti tekmo. Publika v Staples Centru je priljubljenemu Bobiju celo skandirala "MVP, MVP!"

Marjanović je eno izmed akcij silovito zaključil, koša mu nista hkrati mogla preprečiti niti  po podaji Mason Plumlee in Juancho Hernangomez. Po uspešnem zabijanju je Srb ostal viseti na košu, pri tem pa se je z nogami vseeno dotikal tal. Ob njegovih 132 kilogramih obroč ni zdržal, na delo pa so tako morali iti vzdrževalci v dvorani.

Dvoboj se je vseeno končal z zmago Denverja, ki je slavil z rezultatom 107:98. Pri Nuggets je blestel Marjanovićev rojak Nikola Jokić, ki je v svojo statistiko vpisal 21 točk, osem skokov, pet asistenc in dve blokadi. 

Komentarjev 1
  • Rozika 11:45 19.oktober 2018.

    "Po uspešnem zabijanju je Srb ostal viseti na košu," Ostal viseti na košu?? Resno?? Pa kje najdete take pisce, ki ne znajo slovensko? Mogoče: Je obvisel na košu.

Sorodne novice