Bolt razmišlja o koncu kariere po OI v Riu

Foto: EPA
Foto: EPA
Olimpijski in svetovni prvak Usain Bolt je avgusta prepričljivo dokazal svojo premoč v telu na 100 in 200 metrov. A 29-letnik že razmišlja o koncu svoje športne poti.
Oglej si celoten članek

29-letni Usain Bolt se je z neverjetnim časom 9.58 sekund na 100 metrov in 19.19 sekund na 200 metrov leta 2009 zapisal v knjigo svetovnih rekordov. A bo slabših sezonah Jamajčan razmišlja o koncu svoje športne poti. Bodo olimpijske igre v Rio res zadnja priložnost, da bom opazovali "Strelo"?

"Trenutno se pripravljam na olimpijske igre v Riu, na to se osredotočam. Naslednji teden bom začel s treningi in pripravami. Po olimpijskih igrah pa se bova s trenerjem odločila ali se bom upokojil," je Bolt povedal novinarjem v sklopu marketinškega dogodka za proizvajalca športne opreme Puma.

"Pred očmi imam še dva velika cilja: želim še tretjič osvojiti olimpijske medalje na 100 in 200 metrih in želim 200 metrov preteči v 19. sekundah," je o svojih načrtih za prihodnjo sezono spregovoril Bolt.

"Če bom v Riu zmagal še tretjič, bom lahko popolnoma samozavestno vsakemu povedal, da sem legenda. Želim biti med najboljšimi vseh časov," je dodal Bolt, ki je letos avgusta v Pekingu z zmago nad Justinom Gatlinom še četrtič osvojil naslov svetovnega prvaka na 100 in 200 metrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.