Šport
18 ogledov

Bolt razmišlja o koncu kariere po OI v Riu

Usain Bolt EPA
Olimpijski in svetovni prvak Usain Bolt je avgusta prepričljivo dokazal svojo premoč v telu na 100 in 200 metrov. A 29-letnik že razmišlja o koncu svoje športne poti.

29-letni Usain Bolt se je z neverjetnim časom 9.58 sekund na 100 metrov in 19.19 sekund na 200 metrov leta 2009 zapisal v knjigo svetovnih rekordov. A bo slabših sezonah Jamajčan razmišlja o koncu svoje športne poti. Bodo olimpijske igre v Rio res zadnja priložnost, da bom opazovali "Strelo"?

"Trenutno se pripravljam na olimpijske igre v Riu, na to se osredotočam. Naslednji teden bom začel s treningi in pripravami. Po olimpijskih igrah pa se bova s trenerjem odločila ali se bom upokojil," je Bolt povedal novinarjem v sklopu marketinškega dogodka za proizvajalca športne opreme Puma.

"Pred očmi imam še dva velika cilja: želim še tretjič osvojiti olimpijske medalje na 100 in 200 metrih in želim 200 metrov preteči v 19. sekundah," je o svojih načrtih za prihodnjo sezono spregovoril Bolt.

"Če bom v Riu zmagal še tretjič, bom lahko popolnoma samozavestno vsakemu povedal, da sem legenda. Želim biti med najboljšimi vseh časov," je dodal Bolt, ki je letos avgusta v Pekingu z zmago nad Justinom Gatlinom še četrtič osvojil naslov svetovnega prvaka na 100 in 200 metrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.