Bolt z zdravniškim opravičilom do Ria

Foto: EPA
Foto: EPA
Usain Bolt bo eden od 59 jamajših športnikov in športnic, ki bodo nastopili na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru.
Oglej si celoten članek

Atletski zvezdnik Usain Bolt bo imel priložnost še obogatiti svoje olimpijske uspehe, saj so ga izbrali v jamajško reprezentanco, ki bo nastopila na avgustovskih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. Jamajko bo sicer v Braziliji zastopalo 59 športnikov in športnic.

Bolt, ki je odpovedal nastop v finalu teka na 100 metrov na jamajških kvalifikacijah pred dvema tednoma ter z zdravniškim opravičilom izpustil tek na 200 m, se je kljub temu znašel na razširjenem seznamu za Rio za teke na 100, 200 in 4 x 100 m.

Jamajčan lahko postane prvi v zgodovini s tremi trojnimi trojčki zapovrstjo - po tri zlata odličja je namreč osvojil že v Pekingu 2008 in Londonu 2012.

Boltovo uvrstitev na seznam so sicer objavili v ponedeljek. Po jamajških pravilih lahko tisti atleti, ki sodijo med najboljše tri na svetu, izpustijo kvalifikacije z zdravniškim opravičilom, a morajo pozneje dokazati, da so pripravljeni, če želijo tekmovati v olimpijski vrsti.

Bolt si je uvodni dan štiridnevnih kvalifikacij natrgal stegensko mišico. Nato je še tekel v polfinalu na 100 m, uro pred finalom pa je nastop odpovedal. Zatem je z zdravniškim opravičilom odpovedal preostale nastope na kvalifikacijah.

Potem je odpotoval v Evropo k svetovno znanemu športnemu zdravniku Hans-Wilhelmu Muller-Wohlfahrtu in objavil fotografijo s treninga.

Sprinterski zvezdnik je sicer le eden od jamajških atletov, ki so izkoristili zdravniško opravičilo. Med njimi so tudi Elaine Thompson, ki ima najboljši čas sezone na 100 m (10,70), dobitnik olimpijskega brona na 100 m z ovirami Hansle Parchment in tekačica na 400 m z ovirami Janieve Russell. Vsi so na seznamu za Rio.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.