Šport
6 ogledov

Bolt z zdravniškim opravičilom do Ria

usain bolt EPA
Usain Bolt bo eden od 59 jamajših športnikov in športnic, ki bodo nastopili na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru.

Atletski zvezdnik Usain Bolt bo imel priložnost še obogatiti svoje olimpijske uspehe, saj so ga izbrali v jamajško reprezentanco, ki bo nastopila na avgustovskih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. Jamajko bo sicer v Braziliji zastopalo 59 športnikov in športnic.

Bolt, ki je odpovedal nastop v finalu teka na 100 metrov na jamajških kvalifikacijah pred dvema tednoma ter z zdravniškim opravičilom izpustil tek na 200 m, se je kljub temu znašel na razširjenem seznamu za Rio za teke na 100, 200 in 4 x 100 m.

Jamajčan lahko postane prvi v zgodovini s tremi trojnimi trojčki zapovrstjo - po tri zlata odličja je namreč osvojil že v Pekingu 2008 in Londonu 2012.

Boltovo uvrstitev na seznam so sicer objavili v ponedeljek. Po jamajških pravilih lahko tisti atleti, ki sodijo med najboljše tri na svetu, izpustijo kvalifikacije z zdravniškim opravičilom, a morajo pozneje dokazati, da so pripravljeni, če želijo tekmovati v olimpijski vrsti.

Bolt si je uvodni dan štiridnevnih kvalifikacij natrgal stegensko mišico. Nato je še tekel v polfinalu na 100 m, uro pred finalom pa je nastop odpovedal. Zatem je z zdravniškim opravičilom odpovedal preostale nastope na kvalifikacijah.

Potem je odpotoval v Evropo k svetovno znanemu športnemu zdravniku Hans-Wilhelmu Muller-Wohlfahrtu in objavil fotografijo s treninga.

Sprinterski zvezdnik je sicer le eden od jamajških atletov, ki so izkoristili zdravniško opravičilo. Med njimi so tudi Elaine Thompson, ki ima najboljši čas sezone na 100 m (10,70), dobitnik olimpijskega brona na 100 m z ovirami Hansle Parchment in tekačica na 400 m z ovirami Janieve Russell. Vsi so na seznamu za Rio.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.