Bolzano gladko opravil z Olimpijo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
V 29. kolu razširjenega avstrijskega hokejskega prvenstva je Olimpija visoko izgubila v Bolzanu (6:1).
Oglej si celoten članek

Hokejisti Olimpije so se zavedali, da je pred njimi težka naloga. V prvem od štirih zaporednih gostovanj so se podali v Bolzano, k ekipi z vrha lestvice, s katero letos niso imeli prav veliko možnosti; v prvem dvoboju v gosteh je bilo 1:4, v Tivoliju pa 0:4.

Tokrat so zeleno-beli dobro igrali do polovice tekme, potem pa v nekaj minutah prejeli tri zadetke in zapravili vse možnosti za morebitno presenečenje.

Spodbudna zadnja predstava proti Linzu, ko je tivolska zasedba dolgo bila v igri za točko, je očitno dala nekaj dodatnih moči moštvu z repa lestvice.

Zdržali 25 minut

V prvem delu so bili gostje enakovredni, imeli celo nekaj več strelov, pa tudi trikrat igralca več. A se je ob vseh akcijah izkazal domači vratar Jacob Smith.

Vratar zmajev Jeff Frazee, ki se je sicer branil zelo dobro, je moral prvič plošček v mrežo v 25. minuti. Takrat so imeli gostje na ledu igralca manj, domači pa so že prvi "power-play" izkoristili in gostom pokazali učinkovitost v tej prvini. Potem pa je sledil usodni padec v igri, v 36. minuti so namreč v razmiku 36 sekund gostje dobili še dva gola, na tretjino pa odšli z -4 po zadetku Bolzana še v 40. minuti, tako da je bil dvoboj praktično že odločen.

Ko se je zadnja tretjina prevešala na polovico, je bilo na semaforju že 6:0. A so se nato domači ustavili pri pol ducata golov (Frazee je sicer zbral 29 obramb), pred koncem dvoboja pa je Raphael Bussieres poskrbel za estetski opravek izida in znižanje na 1:6.

Že v ponedeljek bodo Ljubljančani gostovali na še drugem oddaljenem prizorišču, saj se iz Južne Tirolske selijo v Dornbirn, potem pa jih čakata še dve tekmi na tujem v petek v Gradcu in v nedeljo v Znojmu.

EBEL, 29. kolo:

Bolzano - Olimpija 6:1 (0:0, 4:0, 2:1)
Reid 25., 40., Vallerand 36., Oleksuk 36., Kearney 48., Palmieri 53.; Bussierres 59.

Salzburg - Graz 99ers 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Dornbirn - Orli Znojmo 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Liwest Linz - VSV Beljak 3:4* (1:0, 0:1, 2:2, 0:1)
Innsbruck - Fehervar 4:5 (2:1, 2:2, 0:2)
Vienna Capitals - KAC Celovec 3:4* (2:0, 0:2, 1:1, 0:1)

* - po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.