Šport
27 ogledov

Bolzano gladko opravil z Olimpijo

HDD Olimpija VSV Beljak Anže Petkovšek
V 29. kolu razširjenega avstrijskega hokejskega prvenstva je Olimpija visoko izgubila v Bolzanu (6:1).

Hokejisti Olimpije so se zavedali, da je pred njimi težka naloga. V prvem od štirih zaporednih gostovanj so se podali v Bolzano, k ekipi z vrha lestvice, s katero letos niso imeli prav veliko možnosti; v prvem dvoboju v gosteh je bilo 1:4, v Tivoliju pa 0:4.

Tokrat so zeleno-beli dobro igrali do polovice tekme, potem pa v nekaj minutah prejeli tri zadetke in zapravili vse možnosti za morebitno presenečenje.

Spodbudna zadnja predstava proti Linzu, ko je tivolska zasedba dolgo bila v igri za točko, je očitno dala nekaj dodatnih moči moštvu z repa lestvice.

Zdržali 25 minut

V prvem delu so bili gostje enakovredni, imeli celo nekaj več strelov, pa tudi trikrat igralca več. A se je ob vseh akcijah izkazal domači vratar Jacob Smith.

Vratar zmajev Jeff Frazee, ki se je sicer branil zelo dobro, je moral prvič plošček v mrežo v 25. minuti. Takrat so imeli gostje na ledu igralca manj, domači pa so že prvi "power-play" izkoristili in gostom pokazali učinkovitost v tej prvini. Potem pa je sledil usodni padec v igri, v 36. minuti so namreč v razmiku 36 sekund gostje dobili še dva gola, na tretjino pa odšli z -4 po zadetku Bolzana še v 40. minuti, tako da je bil dvoboj praktično že odločen.

Ko se je zadnja tretjina prevešala na polovico, je bilo na semaforju že 6:0. A so se nato domači ustavili pri pol ducata golov (Frazee je sicer zbral 29 obramb), pred koncem dvoboja pa je Raphael Bussieres poskrbel za estetski opravek izida in znižanje na 1:6.

Že v ponedeljek bodo Ljubljančani gostovali na še drugem oddaljenem prizorišču, saj se iz Južne Tirolske selijo v Dornbirn, potem pa jih čakata še dve tekmi na tujem v petek v Gradcu in v nedeljo v Znojmu.

EBEL, 29. kolo:

Bolzano - Olimpija 6:1 (0:0, 4:0, 2:1)
Reid 25., 40., Vallerand 36., Oleksuk 36., Kearney 48., Palmieri 53.; Bussierres 59.

Salzburg - Graz 99ers 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Dornbirn - Orli Znojmo 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Liwest Linz - VSV Beljak 3:4* (1:0, 0:1, 2:2, 0:1)
Innsbruck - Fehervar 4:5 (2:1, 2:2, 0:2)
Vienna Capitals - KAC Celovec 3:4* (2:0, 0:2, 1:1, 0:1)

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.