Šport
26 ogledov

Salzburg premočan za Olimpijo

hdd olimpija hokej liga ebel selan Profimedias
Hokejisti Olimpije so v 25. kolu razširjenega avstrijskega prvenstva izgubili na Solnograškem (7:2).

Hokejisti Olimpije so se močno oslabljeni, brez deseterice hokejistov, podali na najtežje gostovanje k aktualnim prvakom v Salzburg, kjer so že osem let brez kakršnegakoli uspeha.

Ponovno je v gol moral mladi Tilen Spreitzer, ki pa se ni ustrašil težke in zahtevne naloge in je po 42 obrambah v torek proti Dunaju doma, zdaj nanizal kar 47 obramb, a kljub temu ni mogel preprečiti poraza z 2:7.

Trije goli Hughesa

Sicer so domači v peti minuti povedli z golom Thomasa Raffla, a bi že dve minuti kasneje lahko izenačil Gal Koren, vendar je bil domači vratar na mestu. Ob prvi prednosti z igralcem več, ob izključitvi Batiča, je nekdanji ljubljenec tivolskih tribun John Hughes z leve strani dosegel drugi gol za Salzburg.

Isti igralec je le tri minute kasneje prednost povišal na 3:0 in takrat je kazalo na hud polom Ljubljančanov. A se je pred koncem prvega dela zatresla tudi domača mreža, ko je Aljaž Chvatal ušel domači obrambi, v zadnjem trenutku ga je Bobby Raymond ustavljal s prekrškom in dosojen je bil kazenski strel, ki ga je mladi ljubljanski napadalec realiziral za znižanje izida.

Gol je Ljubljančanom dan energijo. Na začetku druge tretjine so bili podjetnejši, z večjo posestjo ploščka, toda niso uspeli doseči gola. V 26. minuti je to drugič uspelo Rafflu. Olimpija se je hitro znova približala na -2, ko je domačega vratarja z desne strani s strelom iz roke presenetil kapetan Aleš Mušič. Do konca druge tretjine je blestel vratar Spreitzer z nekaj res izvrstnimi obrambami.

V zadnjem delu, predvsem v zadnjih minutah, je Ljubljančanom zmanjkalo sape in moči in domačini so prišli še do ene gladke zmage.

Liga Ebel, 25. kolo:

Red Bull Salzburg - Olimpija 7:2 (3:1, 1:1, 3:0)
Raffl 5., 26., Hughes 11., 14., 49., Schiechl 54., Rauchenwald 60.; Chvatal 20., Mušič 27.

Liwest Linz - Dornbirn 4:3 (2:0, 1:1, 1:2)

Petek:
Fehervar - VSV Beljak
Graz 99ers - Innsbruck
KAC Celovec - Orli Znojmo
Vienna Capitals - Bolzano

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.