Bomba! Darko Milanič prevzema 13-kratnega državnega prvaka

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Darko Milanič bo ostal na Cipru.
Oglej si celoten članek

Darko Milanič, nekdanji slovenski nogometni reprezentant, potem pa tudi uspešen trener, bo tudi v naslednji sezoni vodil ciprsko ekipo.

Potem ko se je razšel s Patosom, je sprejel ponudbo enega najuspešnejših ciprskih klubov Anorthosis Famagusta, s katero je po trditvah spletne strani kluba sklenil dveletno sodelovanje.

Milanič je v preteklosti vodil Primorje, Gorico, Maribor, Leeds United, Sturm Graz, Slovan iz Bratislave in Patos, v katerem je deloval do maja. Popeljal ga je v ligo za prvaka, v kateri pa ni bil najbolj uspešen.

Milanič velja za enega najuspešnejših slovenskih trenerjev vseh časov, saj je na klopi Maribora kar šestkrat postal državni prvak, štirikrat je osvojil slovenski pokal in dvakrat superpokal.

Odlično je štajersko ekipo vodil tudi v Evropi, saj so Mariborčani prav pod njegovim vodstvom beležili največje evropske uspehe. Maribor je dvakrat popeljal do skupinskega dela Evropske lige in enkrat tudi v Ligo prvakov.

Foto: Epa Darko Milanič

Na podobne uspehe bodo upali tudi pri njegovem novem delodajalcu, ki slovi kot eden največjih ciprskih klubov vseh časov. Anorthosis Famagusta je namreč 13-kratni ciprski prvak in 11-kratni pokalni zmagovalec ter 6-kratni osvajalec superpokala.

Je zgolj eden izmed treh ciprskih klubov, ki nikoli niso izpadli iz najmočnejše državne lige, ter prvi, ki je kdajkoli nastopil v skupinskem delu Lige prvakov ter Konferenčne lige. Lansko sezono je sicer klub, ki se še vedno imenuje Famagusta, pa čeprav se je pred skoraj 50 leti preselil v Larnaco, končal na petem mestu v državnem prvenstvu.

Milanič bo pri Anorthosisu združil moči s svojim nekdanjim varovancem pri Mariboru Blažem Vrhovcem, prav tako pa za ciprskega velikana igra še en Slovenec, nekdanji nogometaš Celja in Kopra Denis Popović.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.