Šport > Nogomet
1836 ogledov

Bomba! Darko Milanič prevzema 13-kratnega državnega prvaka

Darko Milanič Profimedia
Darko Milanič bo ostal na Cipru.

Darko Milanič, nekdanji slovenski nogometni reprezentant, potem pa tudi uspešen trener, bo tudi v naslednji sezoni vodil ciprsko ekipo.

Potem ko se je razšel s Patosom, je sprejel ponudbo enega najuspešnejših ciprskih klubov Anorthosis Famagusta, s katero je po trditvah spletne strani kluba sklenil dveletno sodelovanje.

Milanič je v preteklosti vodil Primorje, Gorico, Maribor, Leeds United, Sturm Graz, Slovan iz Bratislave in Patos, v katerem je deloval do maja. Popeljal ga je v ligo za prvaka, v kateri pa ni bil najbolj uspešen.

Milanič velja za enega najuspešnejših slovenskih trenerjev vseh časov, saj je na klopi Maribora kar šestkrat postal državni prvak, štirikrat je osvojil slovenski pokal in dvakrat superpokal.

Odlično je štajersko ekipo vodil tudi v Evropi, saj so Mariborčani prav pod njegovim vodstvom beležili največje evropske uspehe. Maribor je dvakrat popeljal do skupinskega dela Evropske lige in enkrat tudi v Ligo prvakov.

Darko Milanič | Avtor: Epa Epa

Na podobne uspehe bodo upali tudi pri njegovem novem delodajalcu, ki slovi kot eden največjih ciprskih klubov vseh časov. Anorthosis Famagusta je namreč 13-kratni ciprski prvak in 11-kratni pokalni zmagovalec ter 6-kratni osvajalec superpokala.

Je zgolj eden izmed treh ciprskih klubov, ki nikoli niso izpadli iz najmočnejše državne lige, ter prvi, ki je kdajkoli nastopil v skupinskem delu Lige prvakov ter Konferenčne lige. Lansko sezono je sicer klub, ki se še vedno imenuje Famagusta, pa čeprav se je pred skoraj 50 leti preselil v Larnaco, končal na petem mestu v državnem prvenstvu.

Milanič bo pri Anorthosisu združil moči s svojim nekdanjim varovancem pri Mariboru Blažem Vrhovcem, prav tako pa za ciprskega velikana igra še en Slovenec, nekdanji nogometaš Celja in Kopra Denis Popović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice