Šport > Nogomet
2899 ogledov

Maribor zapušča eden glavnih igralcev, slovenski as dobil zvezdniško okrepitev

Blaž Vrhovec Profimedia
Vrhovec se iz Maribora seli na Ciper, medtem ko bo Domen Črnigoj dobil družbo v napadu Venezie.

Slovenski nogometaš Blaž Vrhovec bo v prihodnje igral na Cipru, je nogometni klub Maribor danes sporočil na spletni strani. Devetindvajsetletni zvezni igralec se bo prvič preizkusil v tujini, nosil pa bo dres ciprskega Anorthosisa iz Famaguste.

"Ni se bilo lahko odločiti za odhod, a sem začutil, da je prišel čas v karieri, ko sem želel preizkusiti nekaj, kar me je mučilo, saj sem si vedno želel, da bi igral tudi v tujini. Vesel sem, da smo s klubom dosegli dogovor in smo se razšli v prijateljskih odnosih," je dejal Vrhovec.

Vrhovec je bil vrsto let stalni član zvezne vrste vijoličastih, klubu pa se je pridružil poleti 2016. Sodeloval je pri dveh naslovih državnega prvaka in v sezoni 2017/18 igral v skupinskem delu lige prvakov. V mariborskem dresu je Vrhovec odigral 191 tekem in dosegel devet golov.

"Dejstvo je, da je bila ideja drugačna. Toda Blaž je želel nov izziv z igranjem v tujini in pri tem smo iskali nekakšno vmesno rešitev, ki bi bila sprejemljiva tako za klub kot za igralca. Blaž je dobil finančno ponudbo, ki naredi razliko, kot klub pa smo dosegli sporazum o ustreznem nadomestilu," je po odhodu Vrhovca dejal športni direktor Marko Šuler.

Šuler je dodal, da klub ne bo za vsako ceno iskal zamenjave, a bo ostal aktiven do konca prestopnega roka sredi februarja. "Prestopni rok se šele začenja, lahko se zgodi marsikaj," je ocenil.

Maribor sicer z 39 osvojenimi točkami zaseda vrh lestvice v prvi ligi Telemach. Pred Koprom ima točko, pred tretjeuvrščeno Olimpijo, ki je odigrala dve tekmi manj od obeh tekmecev, pa osem točk prednosti.

 

Nani postal soigralec Črnigoja pri Venezii

Portugalski nogometaš Nani pa je novi član Venezie, je italijanski prvoligaš sporočil na uradni spletni strani. Petintridesetletnik je zadnje tri sezone igral v Združenih državah Amerike pri Orlandu, s klubom iz Benetk, za katerega igra tudi slovenski reprezentant Domen Črnigoj, pa je sklenil pogodbo do konca sezone 2022/23.

Nani je nekoč veljal za enega najbolj nadarjenih krilnih napadalcev, večji del poklicne kariere pa je preživel pri Manchester Unitedu, kamor je prišel iz lizbonskega Sportinga.

Za rdeče vrage je igral med letoma 2007 in 2014. Kasneje je ponovno oblekel dres Sportinga, igral pa je tudi za Fenerbahče, Valencio, Lazio in nazadnje Orlando. Na 84 tekmah za ameriški klub je dosegel 31 golov in 17 podaj. Za portugalsko reprezentanco je zbral 112 nastopov in dosegel 23 golov.

Nani | Avtor: Profimedia Profimedia

Na Floridi mu je pogodba potekla po koncu lanskega koledarskega leta, brez odškodnine pa se je zdaj pridružil trenutno 17. ekipi italijanske lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.