Šport > Nogomet
2471 ogledov

Pestro v Kopru, Mura z okrepitvama, aktivna tudi Olimpija, Maribor si želi Šveda

Žan Mauricio Twitter/NK Olimpija
Zimski prestopni rok je zelo pester tudi pri slovenskih ekipah.

Slovenski nogometni prvoligaš Koper, ki po jesenskem delu Prve lige Telemach zaseda drugo mesto na lestvici, je na družbenih omrežjih objavil nekaj kadrovskih novosti. Kot so na Facebooku zapisali pri Kopru, so pogodbe podaljšali Matej Palčič, Ivan Borna Jelić Balta in Žan Bešir. Prva dva bosta v Kopru ostala do 30. junija 2023, Bešir pa še eno leto dlje.

Koper ima po 20 krogih 38 točk, eno manj od vodilnega Maribora in sedem več od tretjeuvrščene Olimpije, ki pa ima dve tekmi v dobrem.

Danes pa so se prav omenjeni Ljubljančani odpravili na priprave v Poreč, med 25-erico igralcev pa je tudi Žan Mauricio. Kot so sporočili iz kluba, je 17-letni vratar podpisal prvo profesionalno pogodbo, in sicer do 31. decembra 2024.

 

Mura pripeljala dva nova nogometaša

Slovenski državni nogometni prvak Mura pa je v svoje vrste pripeljal dve novi okrepitvi. Kot poroča spletna stran kluba, sta nova člana črno-belih Jan Đapo in Tarik Bagola. Prvi je podpisal pogodbo do konca leta 2024, drugi pa do konca junija 2025.

Oba nogometaša sta v tej sezoni konstantno igrala v drugoligaški druščini. Đapo je bil član novomeške Krke, kjer je letos odigral 16 tekem v prvenstvu in eno v pokalnem tekmovanju, ob tem pa je dosegel en zadetek.

Levi bočni branilec, ki bo letos dopolnil dvajset let, bo poleti zaostril konkurenco na levi strani obrambe, v mlajših selekcijah pa je branil tudi barve Brežic in Krškega. Do konca letošnje sezone bo ostal na posoji v Krki, poleti pa se bo preselil v Fazanerijo.

Bagola, ki igra na mestu centralnega branilca, je letos branil barve Krškega, kjer je v 16 tekmah zbral prav vse igralne minute, ob tem pa je prispeval tudi eno asistenco.

V mlajših selekcijah je bil član Mure in Veržeja, od tam je kasneje prestopil v ljubljansko Olimpijo. Tam je bil član kadetske in mladinske selekcije, pred začetkom letošnje sezone pa je prestopil v Krško.

 

Pušaver zapušča rdeče-bele iz Kidričevega

Nogometni klub Aluminij in Robert Pušaver sta se dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe, s tem pa je 26-letni desni bočni branilec postal prost igralec, so sporočili iz slovenskega nogometnega prvoligaša iz Kidričevega.

Robert Pušaver je v Kidričevo prišel v zadnjem poletnem prestopnem roku iz Dekanov. Rdeče-beli dres je nosil na skupno 10 tekmah, od tega devetih prvoligaških tekmah in pokalni. Desni bočni branilec je skupaj na zelenicah v jesenskem delu zbral 368 minut, ob tem pa prispeval eno asistenco.

 

Maribor si želi švedskega branilca

Eden najbolj zanesljivih in najbolj standardnih mariborskih nogometašev iz jesenkega dela prvenstva Robert Voloder kot vse kaže zapušča Ljudski vrt.

Branilec namreč ni začel priprav s preostankom ekipe, vse glasnejše pa so govorice, da bo nemški branilec z odmevnim prestopom lepo napolnil mariborsko blagajno... A hkrati pustil tudi veliko vrzel v mariborski obrambi.

Zato naj bi se športni direktor uzrl na Švedsko, saj naj bi po poročanju tamkajšnjih medijev Maribor okrepil Max Watson. 25-letni osrednji branilec naj bi prišel kot prosti igralec, potem ko mu je potekla pogodba s tamkajšnjim prvoligašem Mjällbyjem.

Max Watson | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 1
  • Avatar Ransnionna
    Ransnionna 00:12 11.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m