Šport > Nogomet
674 ogledov

Barcelona se je znebila Coutinha, Olimpija pa kar šesterice

Philippe Coutinho Barcelona Epa
Januarska nogometna tržnica je že postregla z nekaj odmevnimi prestopi.

Angleška Aston Villa je sporočila, da si bo do konca sezone od španskega velikana Barcelone sposodila Brazilca Philippa Coutinha.

"Aston Villa in FC Barcelona sta se dogovorila, da bo Philippe Coutinho preostanek sezone preživel na posoji na Villa Parku," so zapisali pri Aston Villi in dodali, da mora igralec opraviti še zdravniški pregled in dobiti delovno dovoljenje.

29-letni napadalni vezist oziroma krilni nogometaš je v karieri ob Barceloni igral še za Inter, Vasco da Gama, Espanyol, Liverpool in Bayern.

cristiano ronaldo Izredno stanje Šport "Man Utd bi moral prodati Ronalda"

Angleški Newcastle United je potrdil prvo okrepitev, odkar je klub v rokah savdskih lastnikov. To je postal angleški bočni branilec Kieran Trippier, ki je bil nazadnje soigralec slovenskega vratarja Jana Oblaka pri madridskem Atléticu.

Pri Newcastlu so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP za 31-letnik odšteli približno 14,3 milijona evrov in nekaj dodatkov. Nekdanji igralec Tottenhama je podpisal pogodbo za dve leti in pol. Newcastle je v tej sezoni vpisal le eno zmago in se na predzadnjem mestu bori za obstanek v ligi.

Pep Guardiola Težave Šport Eksplozija okužb pri angleškem prvaku

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija iz Ljubljane je šesterici igralcev sporočil, da nanje ne računa več. Kot so zapisali pri zeleno-belih na spletni strani, si lahko nove sredine poiščejo Mihailo Perović, Sava Petrov, Dino Špehar, Erik Gliha, Maj Fogec in Denis Šme.

"Tudi pri vodenju nogometnega kluba so tako prijetne kot tudi manj prijetne odločitve. Tokratna je sodila med najmanj prijetne in najtežje. Vodstvo Nogometnega kluba Olimpija Ljubljana je ob začetku priprav na drugi del sezone šestim nogometašem predstavilo odločitev, da nanje ne računa več. To je bila odločitev, ki je sledila tehtnemu in temeljitemu premisleku, nikakor pa ni bila sprejeta čez noč," so zapisali pri Olimpiji.

Ob omenjeni šesterici igralcev so dodali, da bodo do nadaljnjega trenirali po posebnem programu in ločeni od članske ekipe ter da je klub vsem dal dovoljenje, da si poiščejo nove delodajalce. Kot so pojasnili pri Olimpiji, z ekipo prav tako ne trenira vratar Nejc Vidmar, ki je zaradi poškodbe do 17. januarja oproščen vseh klubskih obveznosti. Vitja Valenčič in Nino Pungaršek sta trenutno v fazi okrevanja po težjih poškodbah, zato prav tako še ne trenirata z ekipo.

S francoskim klubom Troyes potekajo pogovori o predčasni prekinitvi posoje Enrika Ostrca. Ljubljančani pa bodo Luna Bončino in Stefana Petrovića v zimskem prestopnem roku najverjetneje posodili v druge klube.

antonio cassano 39-letni zvezdnik Šport Zaradi koronavirusa nujno prepeljan v bolnišnico

Celje še naprej privablja mlade nogometaše. Kot so sporočili iz celjskega kolektiva, so danes podpisali profesionalno pogodbo s 17-letnim Ninom Milićem.

Nadarjeni 17-letni levi bočni branilec, ki je bil že nekajkrat priključen treningom članske ekipe Maribora, med drugim je nastopil na nekaj prijateljskih tekmah, je z NK Celje sklenil dolgoročno pogodbo in bo priključen članski ekipi, so zapisali pri Celju.

Milić je v letošnji sezoni prve mladinske lige zbral 12 nastopov in dosegel tri zadetke, pred tem pa je bil član Drave in Aluminija. Za slovensko izbrano vrsto do 18 let je prvič nastopil 21. septembra lani na tekmi proti Srbiji, do sedaj pa dres z državnim grbom oblekel štirikrat.

Southampton Premierligaš Šport Bomba z Otoka! Lastnik Telemacha in Sportkluba kupil angleškega velikana

Italijanska nogometna prvoligaša Napoli in AS Roma sta si na Otoku poiskala kadrovske okrepitve za nadaljevanje sezone. 

Do konca 2021/22 bo za Napoli po novem igral Axel Tuanzebe, ki ga je posodil Manchester United, za Romo pa Ainsley Maitland-Niles, ki ga je do konca sezone posodil Arsenal, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Maitland-Niles, ki ima tudi že pet nastopov za angleško vrsto, bo Rimljane stal 500.000 evrov, še 100.000 več pa bodo za Tuanzebejevo posojo plačali Neapeljčani.

...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice