Šport > Nogomet
595 ogledov

Sreča in sodniki na pomoč Guardiolini četi

Rodri Arsenal Man City Epa
V nedeljo so bile na sporedu tri tekme elitne angleške nogometne lige. Vse tri so bile odigrane v Londonu.

Na stadionu Emirates je Arsenal pričakal vodilni Manchester City in po spletu nesrečnih okoliščin v 93. minuti ostal praznih rok (1:2). Aktualni prvaki so tako zabeležili enajsto zaporedno ligaško zmago in utrdili vodstvo.

Živahen začetek tekme z obeh strani je napovedal zadetke in po obdobju prevlade so "topničarji" povedli v 31. minuti, ko je lepo akcijo z natačnim zaključkom kronal Bukayo Saka. Arsenal je nanizal še nekaj priložnosti in nadzoroval potek tekme.

V 57. minuti se je srečanje prelomilo. Bernardo Silva je ob Granitu Xhaki iskal prekršek in dobil darilo v obliki enajstmetrovke, izkoristil jo je Riyad Mahrez. Takoj zatem je Gabriel Martinelli zapravil izjemno priložnost za domače, tragedija Arsenala pa se je nadaljevala z rdečim kartonom za branilca Gabriela, ki je za taktičen prekršek prejel drugi rumeni karton. Prvega je dobil ob protestih pred enajstmetrovko.

City je nato prevzel vajeti igre in do polnega izkupička prišel v sodnikovem dodatku, ko je v gneči pred vrati dobro reagiral Rodri in našel pot do mreže. Španec je nato provokativno slavil tik pred razjarjenimi navijači Arsenala.

ronaldo Novoletno voščilo Šport Ronaldo tarča posmeha: "Pozabil je omeniti dolžino penisa!"

Daniel Bachmann Watford Tottenham | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Tottenham se je odpravil v severno predmestje k lokalnemu rivalu Watfordu in tako kot Man City do zmage prišel v sodnikovem dodatku (0:1). "Ostroge" so se povsem približale prvi četverici, "sršeni" so po šestem zaporednem porazu v krčevitem boju za obstanek.

Skozi večino tekme so prevladovali gostje in nanizali nekaj obetavnih situacij, večkrat jih je zaustavil vratar Daniel Bachmann.

V zaključku srečanja je na račun zdravniške pomoči enemu od gledalcev prišlo do daljše prekinitve, sredi desetminutnega dodatka pa je predložek Heung-mina Sona v mrežo z glavo preusmeril branilec Davison Sánchez.

Joao Cancelo Napad Šport Zvezdnik Cityja poškodovan ob ropu

Manuel Lanzini West Ham United | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Zadnjo tekmo dneva je gostil Selhurst Park, kjer je Crystal Palace v še enem lokalnem derbiju moral priznati premoč gostujočemu West Hamu (2:3). "Kladiva" so tako ostala v igri za visoke pozicije.

Prvi polčas je bil precej nenavaden. Palace še zdaleč ni bil brez možnosti, dvakrat se je tresel okvir gostujočih vrat, toda v 25. minuti je z 0:2 vodil West Ham. Najprej je iz bližine žogo v gol preusmeril Michail Antonio, nato pa je odlično tehniko prikazal Manuel Lanzini. Slednji je v zaključku prvega polčasa izkoristil še sumljivo najstrožjo kazen.

V nadaljevanju so varovanci Patricka Vieire skušali obračun vrniti v rezultatsko ravnotežje, toda četa Davida Moyesa je dolgo odbijala vse napade. Gol priključka je v končnici zabil Odsonne Édouard, v 90. minuti je končni izid postavil Michael Olise.

Šport:  Sloviti branilec brez odškodnine prišel k Realu. Antonio Rüdiger Velike izgube Šport Slabo poslovno leto za Chelsea

Premier League, 21. kolo:

Arsenal - Manchester City 1:2 (1:0)
Watford - Tottenham Hotspur 0:1 (0:0)
Crystal Palace - West Ham United 2:3 (0:3)

NEDELJA:
Brentford - Aston Villa
Everton - Brighton & Hove Albion
Leeds United - Burnley
Chelsea - Liverpool

PONEDELJEK:
Manchester United - Wolverhampton Wanderers

PRELOŽENO:
Leicester City - Norwich City
Southampton - Newcastle United

LESTVICA:
1. Manchester City 53
2. Chelsea 42 (-1)
3. Liverpool 41 (-2)
4. Arsenal 35 (-1)
5. West Ham United 34 (-1)
6. Tottenham Hotspur 33 (-3)
7. Manchester United 31 (-3)
...
17. Watford 13 (-3)
18. Burnley 11 (-5)
19. Newcastle United 11 (-2)
20. Norwich City 10 (-2)

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice