Šport > Nogomet
830 ogledov

Pokalo kot za stavo: "boxing day" v vsem sijaju!

Manchester City Leicester City EPL Epa
Dan po Božiču so bili tradicionalno aktivni nogometaši na Otoku.

Na stadionu Etihad je Manchester City odpravil Leicester City (6:3) in utrdil primat v tekmovanju. Domačini so že po 25 minutah vodili s 4:0 po golih Kevin de Bruyneja, Riyada Mahreza, İlkaya Gündoğana in Raheema Sterlinga. 

V drugem polčasu se je obetal velik preobrat potem ko so na 4:3 do 65. minute znižali James Maddison, Ademola Lookman in Kelechi Iheanacho. Presenečenje sta preprečila Aymeric Laporte in Sterling s svojim drugim golom.

Andraž Šporar Middlesbrough Nottingham Forest Video Šport Andraž Šporar pokopal bivše evropske prvake

Aston Villa Chelsea EPL | Avtor: Profimedia Profimedia

Chelsea je v Birminghamu ugnal Aston Villo (1:3) in ostal v igri za naslov. V 28. minuti so navijači skočili na noge, ko je Recce James predložek nesrečno preusmeril v lastna vrata. Londončani so hitro poravnali izid, ko je enajstmetrovko izkoristil Jorginho.

Ob polčasu je s klopi vstopil Romelu Lukaku in po desetih minutah z glavo matiral vratarja ter tlakoval pot do zmage. Obe ekipi sta si sicer priigrali še nekaj priložnosti, v sodnikovem dodatku pa je po prekrški nad Lukakujem še drugič z bele točke natančno meril Jorginho.

klopp guardiola Počil mu je film Šport Uničil Kloppa in Guardiolo: "Brez nogometa bi delala v McDonaldsu!"

Arsenal EPL | Avtor: Profimedia Profimedia

Arsenal se je zasidral na četrtem mestu po gladki zmagi pri Norwich Cityju (0:5). "Kanarčke" je hitro načel Bukayo Saka, do polčasa je prednost povišal Kieran Tierney. V nadaljevanju je Saka zabil še drugič, tresla sta še Alexandre Lacazette in Emile Smith-Rowe.

V igri za Ligo prvakov je tudi Tottenham, tokrat je doma premagal mestne rivale iz vrst Crystal Palaca (3:0). Med 32. in 34. minuto sta za "ostroge" zadela Harry Kane in Lucas Moura, nato je bil po drugem rumenem kartonu izključen prvi zvezdnik gostov Wilfried Zaha. Zmago je potrdil Heung-min Son.

Vse bolj je od vrha oddaljen West Ham, doma je izgubil proti Southamptonu (2:3). Zgodaj je za "svetnike" mrežo zatresel Mohamed Elyounoussi in postavil izid polčasa. Domači so izenačili prek Michaila Antonia, gostje spet povedli prek Jamesa Ward-Prowsa, novo izenačenje je prinesel Saïd  Benrahma. Odločilni gol je v 70. minuti prispeval branilec Jan Bednarek.

V dvoboju ekip s sredine lestvice je Brighton na južni obali premagal zahodnolondonski Brentford (2:0). Oba zadetka sta padla v prvem polčasu, proslavila sta se Leandro Trossard in Neal Maupay.

Premier League, 19. kolo:

Manchester City - Leicester City 6:3 (4:0)
Aston Villa - Chelsea 1:3 (1:1) 
Norwich City - Arsenal 0:5 (0:2)
Tottenham Hotspur - Crystal Palace 3:0 (2:0)
West Ham United - Southampton 2:3 (0:1)
Brighton & Hove Albion - Brentford 2:0 (2:0)

PONEDELJEK:
Newcastle United - Manchester United

PRELOŽENO:
Liverpool - Leeds United
Wolverhampton Wanderers - Watford
Burnley - Everton

LESTVICA:
1. Manchester City 47
2. Liverpool 41 (-1)
3. Chelsea 41
4. Arsenal 35
5. Tottenham Hotspur 29 (-3) 
6. West Ham United 28 (-1)
7. Manchester United 27 (-3)
...
17. Watford 13 (-3) 
18. Burnley 11 (-4)
19. Newcastle United 10 (-1)
20. Norwich City 10 (-1)

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice