Šport > Nogomet
293 ogledov

Gigi Buffon vrgel senco na Cristiana Ronalda

Gigi Buffon Cristiano Ronaldo Profimedia
Italijanski zvezdnik je v pogovoru razkril, da je od prihoda Portugalca pričakoval več.

Cristiano Ronaldo je letos poleti po treh letih zapustil Jvuentus in se preselil k Manchester Unitedu. S Torinčani ni uspel osvojiti Lige prvakov, kar je bil glavni cilj "stare dame".

Gigi Buffon, ki za razliko od Ronalda, ki je kar petkrat dvignil "uhljati" pokal, ni nikdar osvojil Lige prvakov, je v pogovoru za TUDN dejal, da je od prihoda Portugalca pričakoval več.

Serie A Serie A Šport Kaos v Italiji: sodnik zaman čakal, nasprotnik sploh ni prišel na tekmo

Buffon je v prvi Ronaldovi sezoni v Torinu igral za Paris SG, kamor se je odpravil prav v iskanju evropske krone. Po letu dni v Franciji se je vrnil in dve leti igral skupaj s portugalskim zvezdnikom.

"Juve je imel veliko priložnost osvojiti Ligo prvakov v prvi sezoni s Cristianom. Takrat sem bil v Parizu in nisem mogel verjeti, da je Juve v četrtfinalu izpadel proti Ajaxu. Nisem mogel razumeti, kaj se je zgodilo," je dejal Buffon.

Gigi Buffon Cristiano Ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia

V omenjenem četrtfinalu je Ronaldo sicer prispeval vse tri zadetke za Italijane, ki so se presenetljivo poslovili po porazu proti Nizozemcem.

"Ko sem se vrnil v Torino, sem dve leti delal skupaj s Cristianom in imela sva dober odnos. Toda mislim, da je Juve z njegovim prihodom izgubil svoj ekipni DNK," je nadaljeval Buffon.

"Leta 2017 smo prišli do finala Lige prvakov, ker smo imeli izkušeno ekipo, predvsem pa smo bili enota in za vse pozicije je vladala velika konkurenca. S prihodom Ronalda smo to izgubili," je pojasnil izkušeni vratar, ki letos brani v Serie B za lani izpadlo Parmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.