Šport > Nogomet
511 ogledov

Mourinhova Roma povozila Iličićevo Atalanto

josip iličić Epa
Nogometaši Atalante so v 18. krogu italijanske lige gostili Romo in izgubili z 1:4.

Do tega kroga tretjeuvrščena Atalanta je z Josipom Iličićem v Bergamu, ki ga je dopoldne - brez resnih posledic - stresel potresni sunek z magnitudo 4,4, gostila Romo, ta pa je povedla že po minuti, ko je z nekoliko sreče zadel Tammy Abraham.

Čeprav je domača zasedba zatem pritisnila, so gosti iz Rima podvojili prednost v 27. minuti, zadel je Nicolo Zaniolo. Že v sodniškem dodatku prvega polčasa je zaostanek znižal Luis Muriel, ki je nekaj minut pred tem vstopil v igro.

Po strelu z roba kazenskega prostora je smer žogi spremenil še Gianluca Mancini, tako da je bil Rui Patricio brez moči. Murielu je žogo z desne strani podal Iličić, ki pa je med polčasoma mesto na igrišču prepustil Ruslanu Malinovskiju.

Atalanta je nato v 68. minuti zadela prek Duvana Zapate, a je VAR pokazal prepovedan položaj. Je pa pet minut pozneje regularen gol dosegel Chris Smalling za vodstvo Rome s 3:1. Ta je nato prek Abrahama v 82. minuti povedla že s 4:1.

La Dea (37 točk) je tako ostala brez sedme zaporedne zmage, a je vsaj začasno ostala na tretjem mestu, Roma (31) pa se je vsaj trenutno prebila na petega.

mourinho | Avtor: Epa Epa

Trener Atalante Gian Piero Gasperini je po tekmi "bentil" na sodnike zaradi razveljavljenega gola. Pri tem so sodniki dosodili prepovedan položaj Joseja Luisa Palomina.

"To jemlje kredibilnost športu. Palomino se ni dotaknil žoge. To je norost! Ni se dotaknil niti Bryana Cristanteja, saj je stal za njim in tako ni vplival na igro," je pojasnjeval Gasperini, ki je dodal, da je prav to spremenilo potek tekme, ki je bila sicer po njegovem "enosmerna", nenazadnje je imela domača vrsta žogo 71 odstotkov časa v posesti ter sprožila dvakrat več strelov.

"Izgubil sem z 1:4 in prišel k vam dat izjavo. Zakaj ne pridejo tudi sodniki ali VAR pojasnit odločitve? Uničujejo kredibilnost nogometa," je še povedal Gasperini za DAZN.

Že v petek je v uvodni tekmi kroga Lazio doma s 3:1 premagal Genoo, nato pa je vodilni Inter (43 točk) s Samirjem Handanovićem (ta je odigral že 533. tekmo v serie A in je deseti na večni lestvici po številu nastopov - rekorder je Gianluigi Buffon s 657) v gosteh s 5:0 odpravil zadnjeuvrščeno Salernitano, pri kateri tokrat Vid Belec ni branil.

Komentarjev 1
  • Lynn_Smith 09:34 19.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice