Šport > Nogomet
3465 ogledov

Iličić sredi viharja: nemogoče razmere v Bergamu!

stadion Gewiss Atalanta Villarreal UCL Epa
Odločilno srečanje Lige prvakov v primežu zimskega vremena. Odgovorni so potegnili neljubo, a potrebno potezo.

Na stadionu Gewiss v Bergamu bi morala biti v sredo na sporedu tekma 6. kola skupine F, na kateri bi Atalanta proti Villarrealu lovila zmago za preboj med 16 najboljših evropskih ekip.

V prvi postavi italijanskega moštva je bil predviden tudi slovenski reprezentant Josip Iličić, ki pa se bo s tekmeci spoprijel v drugem terminu. V Bergamu so bili za nogomet namreč vse prej kot idealni pogoji.

Josip Iličić snežni vihar Atalanta Villarreal | Avtor: Epa Epa

Lombardijo je zajel pravi snežni vihar in nekaj ur pred srečanjem pobelil travnato površino in tribune objekta, nekoč znanega pod imenom Atleti Azzurri d'Italia. Temperature v tem delu severne Italije so se že v zgodnjih večernih urah spustile pod ničlo.

Bayern München Barcelona Liga prvakov Šport Barça izpadla po 21 letih, Šeško med elitnih 16

Osebje kluba se je trudilo, da bi omogočilo vsaj približno normalne razmere za igro. Obračun so namreč le stežka preložili, saj se morajo tekme zadnjega skupinskega kola znotraj skupine igrati istočasno. V igri za preboj na tretje mesto in s tem v Ligo Evropa je bil namreč tudi še švicarski Young Boys, ki se je odpravil na gostovanje k Manchester Unitedu.

Po ogrevanju nogometašev so se sodniki in Uefin delegat odločili, da bodo začetek tekme v Bergamu preložili za 20 minut. Potem pa so sprejeli neljubo odločitev, da se tekma preloži.

snežni vihar Atalanta Villarreal | Avtor: Epa Epa

Prvo srečanje med Villarrealom in Atalanto na vzhodni obali Pirenejskega polotoka se je končalo z neodločenim rezultatom (2:2).

Porto : Atletico Madrid Video Šport Ulični pretep ali tekma Lige prvakov? V središču "masakra" tudi Jan Oblak
Komentarjev 1
  • Avatar Lillianna27
    Lillianna27 23:05 08.december 2021.

    Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m