Šport > Nogomet
6095 ogledov

Ulični pretep ali tekma Lige prvakov? V središču "masakra" tudi Jan Oblak

Porto : Atletico Madrid Profimedia
V Portu smo bili priča udarcem s pestjo, rokoborskim prijemom, rdečim kartonom in napredovanju Oblakovega Atletica.

Nogometašem Atletica je uspel veliki met, saj so se v zadnjem kolu Lige prvakov uspeli prebiti s poslednjega mesta v skupini do drugega, ki jim je omogočil napredovanje v izločilne boje.

Po zadetkih Antoina Griezmanna, Angela Corree in Rodriga De Paula so Rojiblancosi na gostovanju premagali Porto ter si ob porazu Milana z Liverpoolom z 1:2 zagotovili pomlad v Ligi prvakov.

Toda samo tekmo so bolj kot veličastne nogometne poteze, kakršne bi pričakovali od dveh tako prestižnih nasprotnikov, zaznamovale nešportne poteze, vse skupaj pa je doseglo višek med 67. in 73. minuto tekme, ko je Atletico vodil z 1:0 ter za las držal napredovanje v naslednji krog v svojih rokah.

Antoine Griezmann Liga prvakov Šport Drama se je končala po okusu Oblaka

V tem času so se namreč vrstili številni udarci, pesti, rokoborski prijemi ter vsesplošen kaos, pri nadzorovanju katerega je imel glavni sodnik tekme Clement Turpin polne roke dela.

Začelo se je, ko je v 67. minuti želel domači nogometaš Otavio čim prej priti do žoge, ki jo je v rokah držal Yannick Carrasco, ki je na koncu v stilu Habiba Nurmagomedova spravil svojega nasprotnika na tla. Prejel je neposredni rdeči karton, medtem ko sta bila Otavio in Correa nagrajena z rumenim. A vročim strastem še zdaleč ni bilo konec...

Vsesplošni kaos, ko se ni več vedelo, kdo udarja koga, je namreč nastal vsega tri minute kasneje, ko je domači nogometaš Wendell v predelu vratu udaril nasprotnega nogometaša Matheusa Cunho, ki je znal vse skupaj še dobro odigrati, v incident pa so se vmešali nogometaši obeh ekip, ki so si dobro skočili v lase, v množičen pretep, sredi katerega je bil tudi Jan Oblak, pa sta vključili tudi obe klopi.

Trajalo je nekaj minut, preden je glavni sodnik uspel vzpostaviti red, vse skupaj pa se je končalo z rdečima kartonoma za Wendella ter Portovega vratarja Agustina Marchesina, katerega je Turpin v vsesplošnem kaosu prepoznal kot najbolj bojevitega.

Glede na pomembnost tekme ter "mediteranski karakter" obeh ekip vroče strasti seveda niso bile nič presenetljivega, toda vse skupaj je vendarle odšlo malce predaleč, na kar pa bodo pri Atleticu hitro pozabili, saj jim je na koncu vendarle uspelo izpolniti zadano nalogo. Navsezadnje, cilj opravičuje sredstva?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.