Šport > Nogomet
316 ogledov

Drama se je končala po okusu Oblaka

Antoine Griezmann Epa
Čeprav mu pred zadnjim krogom ni dobro kazalo, se je Jan Oblak uvrstil v izločilne boje lige prvakov.

Madridčani so na gostovanju pri Portu zmagali s 3:1, na roko pa jim je šel tudi izid druge tekme skupine B, na kateri je Liverpool v gosteh z 2:1 ugnal Milan. Angleži so sicer brez izgubljene točke osvojili prvo mesto v skupini, Atletico se je prebil na drugo mesto, Porto je zasedel tretje mesto in bo igral v izločilnih bojih evropske lige, Milan pa je ostal brez nadaljevanja evropskih nastopov.

Razplet v tej skupini je postregel z dramo in preobrati. Milan je proti rezervistom iz Liverpoola, od najboljše postave so igrali le Alisson Becker, Sadio Mane in Mohamed Salah, v 29. minuti prek Fikaya Tomorija po kotu povedel in si priigral upanje, da bi napredoval, toda še v prvem polčasu je stadion utišal Salah, Divock Origi pa je v drugem po veliki napaki Tomorija dokončno spravil domače navijače v žalost.

V Portu je Atletico v prvem polčasu visel, reševal ga je tudi Oblak, Antoine Griezmann pa je v 56. minuti z dobro reakcijo ob levi vratnici spravil v delirij gostujoče navijače. Tekma je bila nervozna, nogometaši so si nekajkrat skočili v lase, zaradi udarca tekmeca je bil najprej izključen gostujoči igralec Yannick Carrasco, nato pa si je zaradi podobnega prekrška predčasno pot v slačilnico prislužil še Portov Wendell. Porto je po zaostanku vse sile preusmeril v napad, a Španci so ga za to kaznovali in še dvakrat v polno zadeli iz protinapada. Za kozmetičen popravek je Porto poskrbel v sodniškem dodatku, ko je izkoristil najstrožjo kazen.

V evropski ligi bo v nadaljevanju sezone igral tudi nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, njegov Leipzig je v skupini A za Manchester Cityjem in Paris St. Germainom zasedel tretje mesto. Kdo se bo uvrstil v evropsko ligo, je bilo edino odprto vprašanje pred zadnjima tekmama. Manchester City si je že v prejšnjem krogu zagotovil prvo, PSG pa drugo mesto. Leipzig in belgijski Brugge sta v zadnji krog vstopila z istim številom točk, Nemci pa so imeli boljše razmerje medsebojnih tekem, tako da so držali tretje mesto.

V obračunu s Cityjem, ki je minil brez gledalcev, so ga tudi potrdili, saj zmagali z 2:1, gola za Nemce sta v 24. minuti oziroma 71. minuti dosegla Dominik Szoboszlai in Andre Silva. Gosti, ki se jim je videlo, da niso stoodstotno motivirani, so v 76. minuti zaostanek prek Riyada Mahreza znižali, pred in po tem pa imeli še nekaj priložnosti, Phil Foden je med drugim zadel vratnico. Kampl je igral celo tekmo, v prvem delu si je prislužil rumen karton, še slabše jo je odnesel gostujoči igralec Kyle Walker, ki je v 82. minuti prejel rdeč karton. Leipzig je tako prekinil niz sedmih zaporednih zmag Pepa Guardiole in njegovih varovancev v vseh tekmovanjih.

Na drugi tekmi je PSG s 4:1 premagal Brugge. Kylian Mbappe je že do sedme minute poskrbel za vodstvo 2:0, tretji gol za domače je v 38. minuti dosegel Lionel Messi, ki je bil z bele točke uspešen tudi v 76. minuti. Malo pred tem je edini gol za Belgijce dosegel Mats Rits.

V preostalih dveh skupinah pred zadnjim krogom ni bilo pomembnejših odprtih vprašanj, vse tekme so bile bolj ali manj dvoboji za prestiž. V skupini C sta se pomerila potnika v izločilne boje Ajax in Sporting iz Lizbone, Nizozemci so imeli šest točk prednosti pred Portugalci, prednost pa je z zmago 4:2 še povečal in je skupinski del tako kot Liverpool končal brez izgubljene točke, kar lahko uspe le še Bayernu, če v sredo doma premaga Barcelono. V Amsterdamu je svoj niz doseženih golov nadaljeval Sebastien Haller, poleg njega so se za Ajax med strelce vpisali še Antony, David Neres in Steven Berghuis.

V drugi tekmi je potnik v evropsko ligo, Borussia Dortmund, s 5:0 ugnala Fenerbahče, po dva gola sta k zmagi prispevala Marco Reus in Erling Braut Haaland, enega pa Donyell Malen.

Inter bi lahko v skupini D z zmago prišel na prvo mesto, če bi v Madridu premagal Real, kar pa mu ni uspelo. Osvojil ni niti točke, Toni Kroos in Marco Asensio sta premagala Samirja Handanovića in zagotovila zmago španskih prvakov z 2:0. Izid 1:1 je bil na tekmi med Šahtarjem iz Donjecka in Šerifom Tiraspolom, Moldavci bodo igrali v evropski ligi.

Liga prvakov, skupinski del, 6. kolo:

Skupina A:
PSG - Brugge               4:1 (3:0)
Leipzig - Manchester City  2:1 (1:0)

Lestvica:
1. Manchester City      6   4  0  2  18:10  12
2. PSG                  6   4  2  1  13:8   11
3. Leipzig              6   2  1  3  15:14   7
4. Brugge               6   1  1  4   6:20   4

Skupina B:
Milan - Liverpool          1:2 (1:1)
Porto - Atletico Madrid    1:3 (0:0)

Lestvica:
1. Liverpool            6   6  0  0  17:6   18
2. Atletico Madrid      6   2  1  3   7:8    7
3. Porto                6   1  2  3   4:11   5
4. Milan                6   1  1  4   6:9    4

Skupina C:
Ajax - Sporting              4:2 (2:1)
Borussia Dortmund - Bešiktaš 5:0 (2:0)

Lestvica:
1. Ajax                 6   6  0  0  20:5   18
2. Sporting             6   3  0  3  14:12   9
3. Borussia Dortmund    6   3  0  3  10:11   9
4. Bešiktaš             6   0  0  6   3:19   0

Skupina D:
Real Madrid - Inter Milan        2:0 (1:0)
Šahtjor Donjeck - Šerif Tiraspol 1:1 (1:0)

Lestvica:
1. Real Madrid          6   5  0  1  14:3   15
2. Inter Milano         6   3  1  2   8:5   10
3. Šerif Tiraspol       6   2  1  3   7:11   7
4. Šahtar Donjeck       6   0  2  4   2:12   2
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice