Šport > Nogomet
794 ogledov

Legendarni sodnik priznal, kaj je storil Oblaku in Co.

jan oblak Profimedia
Angleški sodnik Mark Clattenburg je še enkrat pojasnil, kako je v finalu lige prvakov 2016 kompenziral napako v škodo Atlética.

Pred petimi leti sta se v velikem finalu najprestižnejšega klubskega tekmovanja v Evropi pomerila Real Madrid in njegov mestni tekmec Atlético.

Naslova so se veselili nogometaši kraljevega kluba, ki so odpor Jana Oblaka in druščine strli šele po izvajanju najstrožjih kazni.

Sergio Ramos, ofsajd Ofsajd Šport Gol Reala ne bi smel veljati

Redni del tekme se je končal z neodločenimim izidom (1:1), pri čemer je bil uvodni zadetek Sergia Ramosa v 15. minuti srečanja dosežen na neregularen način. Španski branilec je namreč zadel iz prepovedanega položaja, kar danes priznava tudi glavni sodnik na tekmi Mark Clattenburg, ki pa za napako krivi svojega pomočnika.

atletico | Avtor: Epa Epa

"Po podaji s prostega strela sem vedel, da se je Gareth Bale dotaknil žoge, nato je Ramos dosegel zadetek. Pogovarjal sem se s pomočnikom, vendar je bilo zelo hrupno. Po radijski zvezi sem vpil: 'Ali si videl, da je v sredini prišlo do kontakta?' Zmrznil je. Videl sem, kako strmi v ekran. Vpil sem nanj, on pa je bil popolnoma otrpel. Če pomislim zdaj, to ni bila lahka odločitev, vendar bi pričakoval, da jo bo moj pomočnik sprejel in dosodil offside," je spomine obujal angleški delivec pravice.

clattenbrurg | Avtor: Epa Epa
Občutek krivde ga je spremljal vse do uvodnih minut drugega polčasa, ko se mu je po prekršku Pepeja nad Fernandom Torresom ponudila priložnost za poravnanje računov.

"Po dveh ali treh minutah drugega dela je prišlo do situacije, kjer sem imel 50:50 možnosti, da piskam najstrožjo kazen. Ali je bil res prekršek? To je subjektivno. Zagotovo to ni bil prekršek, za katerega bi si želel, da odloči tekmo. Dosodil sem enajstmetrovko, da bi vzpostavil ravnotežje. Če tega ne bi storil, bi mi pri Atléticu očitali zadetek iz prepovedanega položaja. To je bil eden tistih popolnih sodniških scenarijev. Antoine Griezmann je sprožil z bele točke in zadel prečko. 'Vau, to je moj dan,' sem si mislil. 'Popoln dan za sojenje. Zdaj mi ne morejo ničesar očitati,' sem si dejal."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.